Nicholas får barn att springa för livet

Nicholas Roman
Nicholas Roman ligger bakom lopp som Stockholm Multi Island Run och maran runt Edsviken.
Nicholas Roman är Sollentunabon som jobbar stenhårt för att vi ska röra på oss – och samtidigt ha roligt tillsammans.
Både på gräsrotsnivå som fotbollsledare, och genom alla lopp han fått både barn och unga att prestera sitt yttersta i.

Nicholas Roman är inte bara en uppskattad fotbollsledare i Sollentuna FK:s P04 Lag 1. Han är också en löp-profil som arrangerat fler lopp än vad genomsnittsmotionären deltagit i.

Och riktigt stort blev det när han kombinerade de två.

Under välgörenhetsloppet Spring för Livet springer ungdomslag tillsammans in hundratusentals kronor – både till lagkassorna och organisationer som Barncancerfonden, Friends och Bris.

Inför årets upplaga i april har antalet anmälda växt från 18 till 750 sedan starten för fyra år sedan.

Hur fick du idén till Spring för livet?

– Vi åkte på ett läger med fotbollen, och även om det var ganska billigt upptäckte vi efteråt att det nog var ett par killar som inte följde med på grund av kostnaden. Jag började klura på hur spelarna skulle kunna dra in pengar till laget – men utan att låta dem sälja produkter som inte har något med fotboll att göra, och där ett utomstående företag sitter och tjänar marginal på deras arbete.

Vad är det som driver dig?

– En röd tråd i alla mina roller är att jag försöker få folk att röra på sig och samtidigt ha kul tillsammans. När jag jobbade med mitt förra lag (Sollentuna FK:s P04 Vallen Nord) blev vi extremt duktiga, men allt byggde hela tiden på att ha roligt. Om spelarna inte trivs och känner sig välkomna kommer många att sluta innan deras talang blommar ut.

Vad får du tillbaka av ditt engagemang, på ett personligt plan?

– Jag får ruskigt mycket energi av att se hur flera hundra barn springer varv efter varv på Sollentunavallen – och veta att jag har bidragit till det. Jag tjänar inga pengar över huvud taget på de här grejerna, det är 100 procent ideellt engagemang, säger Nicholas Roman.


Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Sollentuna lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesollentuna@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Sollentunahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners