ANNONS

Lena Ölander är Årets hjälte i Skärholmen

Lena Ölander vann tävlingen Min lokala Söderortshjälte, i Skärholmen 2018. Till vänster Maisoun El Abid Barakat, centrumchef i Skärholmen centrum. Til höger Anna Körnung, chefredaktör för Mitt i.
Lena Ölander, omgiven av jurymedlemmarna Maisoun El Abid Barakat och Anna Körnung.
Sätrabon Lena Ölander är Årets hjälte i Skärholmen. Hon får priset för sitt outtröttliga engagemang för unga – både som nattvandrare i 25 år och som grundare av Trygga Sätra.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i:s initiativ Min lokala söderortshjälte lyfter fram män­niskor som gör gott, inspirerar andra och bidrar till att skapa en positiv käns­la i området där de bor.

Många nominerades. Till slut återstod tre finalister som fanns på plats på Måsholmstorget när Skärhol­men Centrum firade 50 år i lördags: Samir Aamer, Lena Ölander och Eva Hariri.

Eva Hariri, Lena Ölander och Samir Aamer, finalister i Min lokal söderortshjälte i Skärholmen. Lena Ölander vann. 2018.

Eva Hariri, Lena Ölander och Samir Aamer.  Foto: Camilla Svensk

Och segrare blev… Lena Ölander! Hon prisas för sitt arbete med Nattvandrar­na i Skärholmen och för sitt engage­mang i föreningen Trygga Sätra.

Grattis Lena, hur känns det?

– Jag är självklart väldigt ärad, men jag vill ändå betona att jag inte arbetar ensam. Vi är många som engagerar oss tillsammans.

Trodde du på vinst?

– Ärligt talat hade jag hoppats på Eva Hariri, för 127 Sisters gör så otroligt mycket för tjejer, som inte alltid är så lätta att fånga upp.

ANNONS

 Vad betyder den här utmärkelsen för dig?

– Jag ser den som ett pris till alla oss som kämpar tillsammans med Trygga Sätra och med nattvandringen. Nu arbetar vi vidare, behovet är jättestort!

De tre finalisterna omgivna av jurymedlemmarna Maisoun El Abid Barakat (centrumchef i Skärholmen centrum) och Anna Körnung, chefredaktör på Mitt i.  Foto: Camilla Svensk

Mitti:s monter i Skärholmen centrum, när segraren i Min lokala Söderortshjälte delas ut, den 8 september 2018. vid Skärholmens 50-årsjubileum.

Många stannade till vid Mitti:s monter i Skärholmen centrum.  Foto: Camilla Svensk

 

 

Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.