Palle ser direkt om det är en vardagshjälte

Inom idrottsrörelsen finns det många vardagshjältar, säger Palle Liukkonen.
Inom idrottsrörelsen finns det många vardagshjältar, säger Palle Liukkonen.
Kanslisten Palle Liukkonen gör allt för klubben Huddinge IK. Driver innebandyskolan, håller i loppmarknaden, städar och ser till att verksamheten fungerar. Nu är han en av jurymedlemmarna i Min lokala Huddingehjälte.

Vad utmärker en vardagshjälte?

Det är en person som jobbar ideellt för laget, för klubben och för att andra personer ska ha en bra verksamhet. Man ser direkt om det är en vardagshjälte.

Du är själv en profil med god förankring genom ditt jobb med Huddinge IK. Hur tycker du att ditt jobb har påverkat ditt närområde?

– Jag hoppas att det ger glädje. Jag ser glädje i dem jag tränar i innebandy. Loppisen uppfattar jag att man tycker är rolig och quizen gör jag för att de som kommer hit ska tycka det är roligt och… för att det är min hobby. Jag tror att gör man människor nöjda, blir man nöjd själv.

Vad tror du skulle göra Huddinge till en ännu bättre plats att bo på?

– Idrottsrörelsen tycker jag är viktig, särskilt nu när det är mindre spontanidrott. Det är viktigt att det finns alla möjliga sorters föreningar för ungdomar, det behöver inte vara hockey.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Huddinge lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltehuddinge@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Huddingehjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners