Pernilla hjälper andra för att göra skillnad

Min lokala hjälte Nacka - Diakon Pernilla Landin i Fisksätra kyrka.
Pernilla Landin, diakon Fisksätra kyrka är nominerad till Min lokala hjälte i Nacka.
Hon hjälper människor som inte kan svenska språket.
– Det är tuffare för människor att få hjälp från samhällets olika instanser. Mitt arbete har blivit ännu viktigare, att finnas till och hjälpa till, säger diakonen Pernilla Landin, som kan bli Min lokala Nackahjälte.

Pernilla Landin har jobbat som diakon i Svenska kyrkan i snart 25 år, varav 16 år i Fisksätra.

– En stor anledning till att jag tycker om jobbet är att jag får möta så många människor med olika bakgrund. Många söker sig till mig för att berätta om sina liv och livssituationer, de upplever att de inte har någon annanstans att gå.

Märker du att du kan göra skillnad?

– Ja, det märker jag. Jag får mycket återkoppling. Oavsett vad vid gör, om vi samtalar med varandra eller jobbar med myndighetskontakter. Människor är vänliga, snälla och tacksamma över den hjälp de får. Jag märker att människor blir glada.

Varför har du valt yrket?

– Alla människor är lika mycket värda, alla ska ha möjlighet att berätta för någon hur man mår och känner. Sedan är det roligt, även om mycket är svårt. Jag är utbildad socionom och psykoterapeut. Det är väldigt bra utbildning när man jobbar som diakon i Svenska kyrkan.

Min lokala hjälte Nacka - Diakon Pernilla Landin i Fisksätra kyrka.

Pernilla Landin

Hur har Fisksätra förändrats under dina år?

– Det är tuffare för människor att få hjälp från samhällets olika instanser. Mitt arbete har blivit ännu viktigare, att finnas till och hjälpa till. Jag upplever att det är tuffare attityd människor emellan, vi behöver lära känna varandra, det är viktigt inte minst för integrationen.

Ser du dig själv som en hjälte?

– Nej, det gör jag inte, men jag vill att vi ska ha ett bra samhälle, att vi respekterar varandra, och inte är rädda för varandra, det vill jag vara med och bidra till. Om jag kan hjälpa någon som har det svårt, inte kan språket, inte har pengar, eller utbildning, om jag kan göra skillnad då vill jag göra det.

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera:
Huvudpartners