ANNONS

Åsa ger personer med funktionsvariation en fristad

Åsa Lundvall engagerad simtränare för funkisbarnen i Järfälla simhall nominerad till Min lokala hjälte.
Åsa Lundvall nomineras nu till Min lokala hjälte i Järfälla för sitt engagemang framför allt för personer med funktionsvariationer.
Åsa Lundvall har under hela sitt liv bidragit på alla sätt hon kan för att ge personer med funktionsvariationer en så bra tillvaro som möjligt.
Hon är nästa person att nomineras till Min lokala hjälte i Järfälla 2020.
ANNONS

Åsa Lundvall växte upp i en familj med funktionsvariationer och särskilda behov. Det har gett henne ett stort engagemang och gjort att hon hårt hävdar alla människors lika värde. 

– Alla har samma rätt att finnas och samma rätt till stöd. Jag har alltid levt i den här världen och har med mig kunskap och ett sätt att vara som man inte kan lära sig på något annat sätt än att leva med det, säger hon.  

Åsa Lundvall engagerad simtränare för funkisbarnen i Järfälla simhall nominerad till Min lokala hjälte.

Åsa Lundvall lär barn med funktionsvariationer att simma i Järfälla simhall. Foto: Åsa Sommarström

En fristad

Som 12-åring började Åsa Lundvall som siminstruktör i den ideella föreningen Halliwick-klubben Viggen, som lär personer med funktionsvariationer att simma.

45 år senare är hon fortfarande ledare på de träningsläger simklubben åker på och verksam som gruppledare för klubbens träningar i Järfälla simhall. 

– För många familjer är det här samma trygghet som det var för mig som barn. En fristad dit man kommer och alla är i samma situation. Att lära sig simma är egentligen bara en bonus, det viktigaste är gemenskapen, säger Åsa Lundvall. 

Åsa Lundvall engagerad simtränare för funkisbarnen i Järfälla simhall nominerad till Min lokala hjälte.

Alla funktionsvariationer tillåter inte att man gör exakt alla rörelser. Åsa Lundvall brinner för att hitta en lösning för varje enskild individ. Foto: Åsa Sommarström

ANNONS

Utmanande och fantastiskt

Hon berättar att många hon tränat hör av sig flera år senare och berättar vad de uppnått tack vare träningen. 

– Det är utmanande att hitta lösningar för varje individ och så fantastiskt när man lyckas. Ibland tvivlar jag och känner att jag inte gör så mycket. Men när jag hör att jag förändrat någons liv förstår jag att det jag gör betyder jättemycket, säger Åsa Lundvall. 

Åsa Lundvall engagerad simtränare för funkisbarnen i Järfälla simhall nominerad till Min lokala hjälte.

Åsa Lundvall kommer aldrig att sluta stötta människor: ”Det ingår i livet”. Foto: Åsa Sommarström

”Ingår i livet”

Hennes betalda jobb har också alltid handlat om att hjälpa människor. Hon har jobbat inom skola, daglig verksamhet och på boenden. I dag är hon personlig assistent åt sin syster. 

– Jag har alltid hjälpt människor, framför allt då med funktionsvariationer, jag vet ingenting annat. Det ingår i livet att hjälpa andra. Jag har svårt att se att jag skulle sluta, då får någon komma och bära ut mig!, säger Åsa Lundvall.


 

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera
Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.