Polisen: Det är en vardagshjälte för mig

Därth
Malin Därth, tidigare kommunpolis, numera gruppchef i Farsta lokalpolisområde.
Malin Därth är en av jurymedlemmarna i Min lokala hjälte, där vi lyfter fram personer som gjort bra insatser. Själv är Malin gruppchef i Farsta lokalpolisområde och tidigare kommunpolis i området.

Vad tycker du gör någon till en vardagshjälte?

– Att man har ett engagemang och försöker påverka det som händer runtomkring. Att man gör det för andra och inte bara för sig själv. Att man tar tag i frågor som andra inte har kraften att ta tag i.

Hur tänker du att du i ditt jobb kan påverka närområdet?

– Som polis har jag ett samhällsansvar att jobba brottsförebyggande och brottsutredande. En central del i uppdraget som jag ser det är att finnas nära och vara tillgänglig för medborgarna. Att fånga upp det som medborgarna upplever som problem.

Vad tror du skulle göra Farsta till ett ännu bättre ställe att bo på?

– Farsta är en väldigt bra plats redan idag. Här finns bra kollektivtrafik och fantastiska förutsättningar för idrott och friluftsliv. Men jag tycker att stadsdelen skulle kunna bli mer levande på kvällstid. Det vore kul med ett bättre kulturliv och mer rörelse över torg och gator på kvällarna.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör söderort lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesoderort@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Söderortshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners