ANNONS

Scoutledaren Jonas får barnen att växa

Jonas Brunemalm är scoutledare i Älvsjö scoutkår, lokal hjälte, Älvsjö
Jonas Brunemalm har varit scout sedan 1990 och ledare i snart 20 år.
Jonas Brunemalm har varit scout sedan 1990 och ledare i snart 20 år. Han inspirerar barn att komma ut i naturen och träffa nya människor – något som kan vara ett riktigt framgångsrecept.
– Tolv personer har varit på månen, elva av dem har varit scouter.
Nu kan han bli Årets söderortshjälte.
ANNONS

Jonas ”Brune” Brunemalm har varit med i Älvsjö scoutkår sedan 1990, då han var åtta år. Tio år senare blev han ledare, något som han trivs väldigt bra med.

– Att se glädjen och utvecklingen hos deltagarna och att följa dem i ett antal år, det är det bästa. Det ger mig väldigt mycket att vara engagerad i scouterna, man får resa mycket, träffa nya människor. Jag träffade min fru i scoutsammanhang.

Nu kan han också bli Årets söderortshjälte, för sitt engagemang som ledare och sitt sätt att inspirera barn och unga att upptäcka naturen och lära sig nya saker.

Älvsjö scoutkår en av landets största

Älvsjö scoutkår är en av Sveriges största kårer med över 500 aktiva medlemmar. De senaste åren har antalet medlemmar ökat.

Jonas Brunemalm är engagerad i kårens årliga julmarknad och ledare för familjescouterna, en grupp för barn upp till sju år och deras föräldrar.

– Vi har olika teman. Vi åker till brandstationen, lär oss om fåglar som stannar i Sverige på vintern eller om rymden. Vi bygger fågelmatstationer och klär ut oss till astronauter.

Lär sig ledarskap och samarbete

Att vara scout betyder inte bara att alltid vara redo, utan också att kunna samarbeta och lära sig göra upp eld och laga mat i naturen till exempel.

– Mycket av det vi sysslar med är personlig utveckling och ledarskap, att man som grupp ska arbeta tillsammans.

Det är kunskaper som kan ta en riktigt långt i livet.

ANNONS

– Många företagsledare har varit scouter. Man lär sig hur man ska agera i olika situationer, kriser och hur man ska hantera människor. Tolv personer har varit på månen, elva av dem har varit scouter, det ger en hint om vilka som kommer ut ur scoutrörelsen.

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera:
Huvudpartners
Lokala partners