Shervin gick från buse till förebild

Shervin Mehdi Nejad är grundare till Ung & stolt.
Shervin Mehdi Nejad är grundare till Ung & stolt.
Shervin Mehdi Nejad växte upp i Farsta och vet hur lätt det är att hamna snett som ung. Idag driver han verksamheten Ung & stolt – med målet att motivera ungdomar till en bättre framtid.

Shervin Mehdi Nejad, 30, är grundare till föreningen Ung & stolt – en verksamhet som jobbar med att fånga upp unga som hamnat snett.

Vad fick dig att engagera dig i ungdomar?

Jag har själv ett stökigt förflutet och vet hur det känns när man inte får hjälp med att ta sig ur det. Med Ung & stolt vill vi kunna erbjuda den hjälpen – visa ungdomarna att det finns en framtid. Förutom att vi trygghetsvandrar i centrum varje helg så håller vi bland annat i motivationssamtal och erbjuder träning och tillgång till en musikstudio. Förhoppningen är att i framtiden kunna nå ut till fler områden i Sverige, bland annat genom föreläsningar.

Hur har responsen varit?

Vi har fått se statistik på hur ungdomsbrottsligheten i Farsta har sjunkit sen vi började vårt arbete, så det bekräftar ju att vi gör ett viktigt arbete. Ungdomar som jag inte ens känner har skickat brev och sagt att jag inspirerar dem. Det gör mig väldigt rörd.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör söderort lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesoderort@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Söderortshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners