ANNONS

Sixto Soto ger allt för Bromstens Brothers

Sixto Soto, engagerad tränare för Bromstens Brothers.
Sixto Soto, engagerad tränare för Bromstens Brothers.
Sixto Soto lägger upp uppvärmningen för laget.
Sixto Soto lägger upp uppvärmningen för laget.
Sixto Soto tog emot Erikshjälpens stipendium i april förra året.
Sixto Soto tog emot Erikshjälpens stipendium i april förra året.
Fotbollstränaren Sixto Soto är Bromstens IK:s engagerade tränare för Bromstens Brothers, laget för ensamkommande flyktingpojkar.
– Det känns extra viktigt i dag att göra något för samhället, säger han.
ANNONS

Fotbollstränaren Sixto Soto blev utnämnd som en Järvahjälte förra året, för sitt engagemang i Bromstens IK:s lag för ensamkommande flyktingpojkar. När han började träna laget hade många av spelarna inte spelat organiserad fotboll tidigare. I april förra året spelade de sin första match i en serie.

Nu utökas idén med Järvahjältar till att gälla alla våra tidningar under vinjetten Min lokala hjälte.

Hur känns det?

– Det är en fin sak att lyfta fram personer som gör något bra för samhället. Jag är bara en person som gillar att kunna hjälpa grabbarna genom fotbollen. Det finns så många problem i dag, särskilt i områden som Rinkeby till exempel och kan jag hålla grabbarna borta från the dark side, då har jag lyckats, säger han.

Att Sixto Soto blev Järvahjälte gav ringar på vattnet. Efter att Mitt i skrivit om utnämningen blev han även nominerad till att få årets stipendium av Erikshjälpen i Spånga – och blev pristagaren.

Stipendiet, som var på 5000 delades ut i Erikshjälpens Second Handbutik i Spånga den 29 april förra året. Och det tog inte slut där, en anonym välgörare som också läst om Sixtos engagemang gav ytterligare 5000 kronor, som han fick ta emot samtidigt som stipendiet.

Han fick det för att han är så engagerad i laget även utanför träningstid.

– Känns otroligt fint, det är första gången jag får ett pris, sa han till Mitt i efter utnämningen.

Vad tycker du att Järvahjältar utökas till att bli Min lokala hjälte för alla Mitt i-tidningar?

ANNONS

– Det är jättebra. Jag hoppas att det kan påverka andra att engagera sig.

 Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Spånga lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltespanga@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Spångahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Partners
ANNONS