ANNONS

Självklart för Paola att hjälpa under coronakrisen

Stötta-kampanjen, Paola Hallin
Paola Hallin är en riktig Lidingöhjälte.
Paola Hallin jobbar med medicinsk fotvård, och många av kunderna finns på Lidingös äldreboenden. När det nya coronaviruset slog till och besöksförbud infördes tappade hon många kunder – men valde då istället att hjälpa de äldre i karantän att handla.
Nu har Paola nominerats till Min lokala hjälte.
ANNONS

I vanliga fall hyr Paola Hallin in sig i en salong i Gåshaga och är där tre dagar i veckan. De andra två dagarna har hon jobbat med hembesök hos många av Lidingös äldre. När det nya coronaviruset dök upp försvann en stor del av kunderna puts väck.

Men istället för att deppa ihop valde Paola att hjälpa till volontärt och börja handla åt äldre som inte kan eller bör gå ut.

Grattis Paola – hur känns det att bli nominerad?

– Det känns jättesmickrande, jätteroligt! Roligt att bli uppmärksammad i dessa tider, det känns bra att kunna hjälpa till. Nästa gång kanske det är jag som behöver hjälp.

Varför ställer du upp?

– Det är inte så betungande att åka och handla eller ringa och prata med de äldre. De är så fruktansvärt ensamma. Ibland har det varit kunder till mig som jag hjälper att handla, men så ringer de ibland bara för att prata.

Vad pratar ni om?

– De är som vi alla oroliga för vad det är som händer. Den här ovissheten, hur länge det här ska hålla på… jag tror alla vill ha ett datum för när det här är slut, när vi kan börja se ljuset igen.

– Sen är de såklart ledsna för att inte träffa nära och kära, och många har inte ens nära och kära runt sig. Många har en rädsla för det som sker, men även att det är obehagligt för det är extra tyst just nu.

ANNONS

Hur många har du hunnit hjälpa?

– Jag har kontakt med 15-20 personer, ungefär. Några hjälper jag en gång i veckan, någon bara en gång och några är återkommande. Jag försöker hjälpa så många jag kan.

Känner du dig som en hjälte?

– Folk säger ”nä men vad duktig du är”, men för mig är det självklart att man hjälper till i den mån man kan. Nästa gång kanske det är jag som är över 70? De jag hjälper blir glada och det gör mig glad, slår hon fast.

 

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera
Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.