ANNONS

Självklart för Anna-Lena att stötta under coronakrisen

Min lokala hjälte, Anna-Lena Hesselgren är nominerad på Kungsholmen.
Anna-Lena Hesselgren är nominerad på Kungsholmen.
För många äldre och andra som räknas in i riskgruppen för det nya coronaviruset har vardagen blivit komplicerad. Anna-Lena Hesselgren, butikschef på Ica Lilla Essingen ville hjälpa till – och tog sin egen bil för att köra hem mat till äldre.
Nu kan hon bli Min lokala hjälte för sitt initiativ.
ANNONS

Grattis till nomineringen Anna-Lena, hur känns det?

– Oj, jag blir lite paff. Vi är jätteglada och stolta att det tas emot så bra av kunderna. Det känns verkligen jätteroligt att uppmärksammas så här. Vi blir så himla glada, det ger så mycket energi. Vi vill ju bara hjälpa till, säger Anna-Lena.

Coronakrisen har inte bara påverkat kunderna, utan även butiken och dess anställda.

– Det har varit tufft, vi har haft en situation med många i personalen som varit sjuka, samtidigt som jobbet i butiken måste göras och varor fyllas på, berätta Anna-Lena.

Samtidigt var många äldre oroliga för att gå och handla. På hennes initiativ började man därför att köra ut varor hem till kunderna.

– I början var det jag personligen som åkte runt med min egen bil, sen har vi hjälpts åt. Men nu har vi tagit kontakt med Röda korset som hjälper oss att plocka ordrar och vi har speciella leveransdagar.

Nu levererar man matvaror till boende även utanför Lilla Essingen.

– Vi levererar på både Lilla och Stora Essinge, till Marieberg, Fredhäll och även Kristineberg och övriga Kungsholmen. Behovet är stort.

Anna-Lena har även försökt att gynna och stötta andra näringsidkare på ön.

ANNONS

– Vi försöker göra det illa extra, inför Valborg så plockade vi ihop en valborgskasse tillsammans med bageriet här, så blir det lite extra för dem, säger Anna-Lena.

Känner du dig som en hjälte?

– Nej, men jag blir glad när vi får sån feedback. Men för mig är det bara naturligt att försöka hjälpa till när jag kan. Sen vill jag också säga att det är ju inte bara jag som gör allt, jag har fantastiska medarbetare som hjälper till jättemycket. Den här nomineringen är till dem, till hela gruppen!

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera
Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.