ANNONS

Sophie skapade sammanhållning för Tyresömammor

Sophie Nilsson, Min lokala hjälte Tyresö
Sophie Nilsson nominerades till Min lokala Tyresöhjälte för två år sedan.
Sophie Nilsson skapade en grupp för föräldralediga Tyresömammor. För det engagemanget nominerades hon till Min lokala Tyresöhjälte för två år sedan.
– Jag tror att nästan alla lärde känna någon som de fortfarande umgås med, säger hon.
ANNONS

För två år sedan var Sophie Nilsson nominerad till Min lokala Tyresöhjälte för sitt initiativ Tyresömammor bf2017. Hon startade Facebookgruppen när hon själv var mammaledig 2017 och ville träffa andra mammor.

Facebookgruppen fick snabbt 200 medlemmar. Varje onsdag mellan klockan 9 och 12 träffades alla som ville på fritidsgården

– Vi hade olika teman för träffarna. Det var väldigt roligt och väldigt mycket arbete, säger hon.

Facebookgruppen finns kvar, men den är inte särskilt aktiv.

– Nu går nästan alla barn på förskola och föräldrarna jobbar. Det finns inte lika mycket tid som när vi startade gruppen. Men jag tror att alla har lärt känna någon som de har fortsatt att umgås med, säger Sophie och fortsätter:

– Vi har pratat om att ha en återträff, men än så länge har det inte blivit av.

Andra har följt efter

Sophie har inspirerat andra att ta efter. Det har bildats Facebookgrupper för Tyresömammor med barn födda både 2018 och 2019, om än inte lika stora.

– De som hade året efter, 2018, kontaktade mig och frågade hur vi hade gjort och vad vi hade för träffar. Jag tipsade dem om att de också kunde vara på fritidsgården. Det kändes inte som att engagemanget var lika stort, och att grupperna kanske har blivit mindre för varje år. Det kan ju vara svårt att ta efter något som var väldigt lyckat, men det är kul att ha inspirerat andra, säger Sophie Nilsson.

Vad fyllde gruppen för funktion som en bvc-grupp inte kan göra?

ANNONS

– Det är ju inte så många i en bcc-grupp och det bygger på att de som är med i gruppen är aktiva. Här kunde man slänga ut en fråga när som helst på dygnet. Och det var skönt att förstagångsmammor blandades med dem som hade barn tidigare. Det var väldigt uppskattat.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.