ANNONS

”Jag gör skillnad i folks liv – på riktigt”

Bashar Tancro Hussein är en av kandidaterna till Min lokala hjälte i Sollentuna.
Bashar Tancro Hussein är en av kandidaterna till Min lokala hjälte i Sollentuna.
Bashar Tancro Hussein är jobbcoachen som med egna ögon sett hur människor kan behöva stöd i kontakten med myndigheter.
29 år gammal har han redan ett tungt cv där socialt engagemang löper som en röd tråd mellan meriterna.
ANNONS

17 år gammal klev Bashar Tancro Hussein upp i Sveriges Riksdag och tog emot ett stipendium för sitt arbete med Fryshusets projekt mot hedersvåld – Sharafs hjältar.

Där och då förstod han sin egen potential, och sedan dess har han fortsatt arbeta med ett socialt engagemang som största drivkraft.

Bashar Tancro Hussein har bland annat varit fritidsledare på Ringen och Röda Rummet, varit med och startat Möjligheternas Plats på Malmvägen, arbetat som coach på Stargate och varit delägare och vd på Karriärkonsulten i Sollentuna. Han har också varit ledare för drive in-fotboll på Arena Satelliten, och driver fortfarande detta på Norrvikens IP.

 Jag vet att att det finns många som kan behöva hjälp med sådant som är självklart för andra

Bashar Tancro Hussein

Idag har han ett eget bolag inom bemanning och rekrytering och är även socialdemokratisk ledamot i kultur- och fritidsnämnden i Sollentuna.

Varifrån kommer  ditt engagemang?

– Jag är äldst av sex syskon och har växt upp med föräldrar som inte pratat så bra svenska och tagit ett stort ansvar för dem – när jag var 13 år hade jag nog pratat med varje myndighet. Så jag vet att att det finns många som kan behöva hjälp med sådant som är självklart för andra.

Du var med och startade Möjligheternas plats – varför?

– Vi ville skapa en plattform där unga kan göra sig hörda, och vara en brobyggare för personer som tappat förtroendet för myndigheter. Jag har växt upp på Malmvägen och bott där i 28 år, och jag har sett folk hamna snett. Själv har jag hållit mig på banan och utbildat mig och vänt min bakgrund till en styrka. Men jag förstår att alla inte har samma förutsättningar.

ANNONS

Vad driver dig att fortsätta?

– Bara det att en enda person ringer upp mig och tackar för att den fått ett arbete är drivkraft nog. Jag har haft arbeten där man påverkar människor, men som jobbcoach kan jag se skillnad direkt – en familj som kan försörja sina barn och skicka pengar till närstående. Genom att hjälpa en person hjälper man flera!

Har du egna erfarenheter av personer som betytt mycket för dig?

 – Absolut. Jag minns flera från min uppväxt – fritidsledare, lärare, lagkamraters pappor som ställt upp och skjutsat – och jag vet att små handlingar kan ha stor för betydelse för individer. Vi har förebilder överallt och de arbetar oftast i det mörka och får för lite ljus på sig.


Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Sollentuna lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesollentuna@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Sollentunahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Partners
ANNONS