Soraia vill visa de unga nya vyer

Soraia Guled, lokal Järvahjälte.
Soraia Guled, lokal Järvahjälte.
Soraia Guled är sjuksyrra på dagarna och jobbar på Husby fritidsgård om kvällarna.
Men det är ungdomarna hon brinner mest för. Hon vill ge dem perspektiv.
– Jag vill visa Husbys unga att hela världen är till för dem, säger hon.

26-åriga Soraia Guled är en av Husbys eldsjälar. Hon är uppvuxen i området och jobbar som fritidsledare på Husby ungdomsgård på kvällstid där hon bland annat ansvarar för tjejfrågor och för tjejkvällar. Tidigare jobbade hon Akalla ungdomsgård. På dagtid jobbar hon som vaccinationssjuksköterska. 

Vad är roligast, fritidsledarjobbet eller sjuksyrrejobbet?

– Ungdomarna!  Just nu pluggar jag till socialpedagog för att kunna rikta in mig ännu mer på unga.

Du har två jobb och pluggar. Hur orkar du med allt?

– Jag får all min kraft och energi från ungdomarna, det är världens roligaste jobb. De ger mer tillbaka än de förstår.

Vad vill du förmedla till de unga genom ditt engagemang?

– Jag vill ge dem perspektiv och få dem att tänka att hela världen är till för dem. Husby är ett utsatt område och jag vill stärka de unga så de förstår att de ska ha rätten att uppleva vad de vill.

Soraia Guled har tagit med ungdomarna till Gotland och till Abisko för att se på norrsken.

Lyckades ni se norrsken?

– Ja vi hade jättetur. Det var fantastiskt att få uppleva den delen av landet tillsammans med ungdomarna. Vi fick åka hundspann också. Många härifrån tänker att det inte är möjligt att komma någonstans, men jag vill visa att det går.

Känner du att du är en viktig förebild?

– Jag hoppas att jag är det. Vi är många som är härifrån som har pluggat vidare eller rest och det är viktigt att visa att det finns många vägar att gå i livet.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Järva lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltejarva@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Järvahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners