ANNONS

Här är Spångas lokala hjältar

Här är Spångas hjältar
Här är Spångas hjältar
Kolla vilka fina hjältar vi har i Spånga. Här är några av de som blivit nominerade till "Min lokala hjälte".
Den 15 maj är det sista chansen att nominera, vem är din lokala hjälte?
ANNONS

Sixto Soto

Fotbollstränaren Sixto Soto är Bromstens IK:s engagerade tränare för Bromstens Brothers, laget för ensamkommande flyktingpojkar.

– Det känns extra viktigt i dag att göra något för samhället, säger han.

Sixto Soto. Foto: Pekka Pääkkö

Anita Pettersson

Pensionären Anita Pettersson är född och uppvuxen i Bromsten och är fortfarande stadsdelen trogen.  Anita Pettersson är stadsdelens egen ”ortshistoriker” och har skrivit flera böcker om platsen.

– Jag vill gärna sprida kunskapen vidare. Det finns så mycket att berätta, säger hon.

Pierre Åhling

Trots att klubbens hall i Spånga revs för två år sedan har Pierre Åhling lagt ner sin själ för att klubben ska fortsätta vara en av Sveriges största, utan att tappa gemenskapen och glädjen i att spela badminton. 

Harriet Berggren

ANNONS

Tillsammans med den ideella föreningen Grannstöd har Harriet Berggren patrullerat Spånga för att medborgarna ska känna sig trygga. 

– Jag hoppas att vi förbättrar miljön och tryggheten. Och lite bättre har det blivit under mina tio år. Vi ser till exempel inte lika många brända bilar. Och sopor blir snabbare bortplockade.

Niclas Bergsten

Niclas Bergsten som driver Spånga video har gång på gång avväpnat rånare som försökt råna hans spelbutik i Spånga centrum.

– Det är därför jag har valt att gå ut och berätta om rånen, för att få politikerna och poliserna att se allvaret i det. Ibland känns det som att de bagatelliserar rånen, men för oss som blir utsatta är det ingen bagatell.

 Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Spånga lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltespanga@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Spångahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.