Spelbutiksägaren som brottar ner rånare

Niclas Bergsten, Spånga video, nominerad till min lokala Spångahjälte.
Niclas Bergsten, Spånga video, nominerad till min lokala Spångahjälte.
Niclas Bergsten som driver Spånga video är nominerad till Min lokala Spångahjälte för att han gång på gång avväpnar rånare som försökt råna hans spelbutik i Spånga centrum.

Det är många som gör dig till hjälte för ditt agerande men i grunden är det oerhört allvarligt att butiken har blivit rånutsatt så många gånger, eller hur?

– Det är därför jag har valt att gå ut och berätta om rånen, för att få politikerna och poliserna att se allvaret i det. Ibland känns det som att de bagatelliserar rånen, men för oss som blir utsatta är det ingen bagatell.

Hur önskar du att politikerna ska agera?

– Vi som har verksamheter i Spånga centrum har längre krävt kameraövervakning och vakter till centrum för att göra det tryggare. Det är ett krav som står kvar.

Din spelbutik har blivit något av en samlingspunkt i centrum. Hur har du lyckats skapa den stämningen?

– Jag har haft butiken i 20 år och gillar att prata med och lyssna på folk. Jag tycker om att lära känna folk, vilket skapar en kompisanda. Det här är mer än ett jobb, det är något av en livsstil.

 

 Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Spånga lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltespanga@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Spångahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners