”En lokal hjälte sprider positiv energi”

 Anders Engström är en av jurymedlemmarna i Min lokala Söderortshjälte.
Anders Engström är en av jurymedlemmarna i Min lokala Söderortshjälte.
Anders Engström är en av jurymedlemmarna i Min lokala Söderortshjälte, som lyfter fram personer som gjort bra insatser.
Själv har han under flera års tid drivit den nu nedlagda Bagisbloggen, med information om närområdet.

Vad tycker du gör någon till en vardagshjälte?

– Att en person tänker mer på andra än sig själv och ser till att sprida positiv energi och gärna hjälper folk och gör folk glada.

Du har i flera års tid drivit Bagisbloggen. Hur tror du att den har påverkat ditt närområde?

– När den startade var det generellt en väldigt negativ mediabild av Bagarmossen. Tanken var att samla ihop olika människor som skulle skriva bra saker om området och att olika grupper skulle få berätta om Bagarmossen från sitt perspektiv. Jag är övertygad om att sättet man beskriver den plats där människor bor påverkar dem.

Vad tror du skulle göra Bagarmossen till ett ännu bättre ställe att bo i?

– Det är ganska stora skillnader mellan olika delar av Bagarmossen. Det vore trevligt med någon som kunde bidra till att folk från olika delar möttes och lärde känna varandra så att alla kände sig som en del av Bagarmossen. Till exempel genom festivaler, idrottsföreningar eller scouterna.

Gör du något eget för Bagarmossen just nu?

– Jag driver bugburgerprojektet för att få folk att börja äta insekter, men det är mer ett globalt perspektiv. Och skriver en bok om det. Sen är jag lite engagerad i Bagarmossens Folkets hus.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör söderort lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesoderort@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Söderortshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners