ANNONS

127 Sisters stärker tjejers självkänsla

Eva Hariri, en av grundarna av 127 Sisters, som stärker unga tjejer.
Eva Hariri, en av grundarna av 127 Sisters, som stärker unga tjejer.
Eva Hariri brinner för att stärka unga tjejer. Därför var hon med och startade 127 Sisters.
– Vi jobbar mycket med flickors självkänsla, berättar hon.
Eva Hariri är det första nominerade till Min lokala hjälte, den satsning Mitt i startat. Nu vill vi ha din hjälp att nominera fler. Skicka in namn på personer som gör söderort lite bättre!
ANNONS

Det finns flickor som inte hörs, som inte syns och som inte vågar ta plats. Flickor som inte går till ungdomsgården, som inte är med i några föreningar och som ibland är hårt hållna av sina föräldrar. Det är dem 27-åriga Sätratjejen Eva Hariri brinner för.

Hösten 2014 startade hon 127 Sisters, tillsammans med sin syster Naziha och kompisen Dilan Pekin. Sedan dess har de aktiverat tonårsflickor i Skärholmens stadsdel med allt från dans, självförsvar och skidåkning till föreläsningar om självkänsla, relationer och hedersrelaterat våld.

Dessutom ordnar 127 Sisters så att flickor får frivilligarbeta, till exempel vid Skärholmsloppet och 127 Festivalen, och flera tjejer har utbildats till fotbollstränare genom ett samarbete med IFK Stockholm.

Eva Hariri vill aldrig sluta arbeta med 127 Sisters.   Foto: Christian Lärk

Vad vill ni med 127 Sisters?

– Vi vill stärka tjejernas självkänsla, få dem att våga ta plats, och att prata framför andra och med varandra på ett bra sätt. Och vi vill visa dem de aktiviteter som finns att ta del av, det vet de inte alltid.

När träffas ni?

– Varannan söndag. Numera är Trygga Sätras lokaler i Sätra centrum vår bas, men vi gör utflykter också. Det är bra för tjejerna att lämna stadsdelen och se andra delar av Stockholm. Vi gör också utflykter utanför stan, till exempel till Göteborg. Allt är gratis för tjejerna, det är jätteviktigt. För att finansiera söker vi olika bidrag till vår förening.

ANNONS

Du arbetar som socialsekreterare i Botkyrka. Hur länge till har du tid för detta ideella arbete?

– Jag vill aldrig sluta med 127 Sisters! Jag vill fortsätta att kämpa för tjejerna. Det är fantastiskt när flickor som inte vågat prata börjar öppna sig. Att finnas där och lyssna på dem då, det är fint, säger Eva Hariri som är den första nominerade till Min lokala Söderortshjälte.

Vill du ha kontakt 127 Sisters? Gå in på Facebooksidan 127 Sisters, På Instagram eller melja 127Sisters@gmail.com

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör söderort lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesoderort@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Söderortshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.