ANNONS

De lär sig svenska över stock och sten

Några av inlöparna, med Erik Liffner näst längst till vänster.
Några av inlöparna, med Erik Liffner näst längst till vänster.
Allt började med Erik Liffners vilja att välkomna nyanlända till Värmdö. Nu kan varken mörker, snö eller snålblåst hindra inlöparna från att springa sina rundor i Mölnvik och Torsby.
ANNONS

Inlöparna Värmdö är ett initiativ för att låta nyanlända personer träffa vanliga svenskar och genom motion, promenad och löpning, prata svenska om helt vardagliga ting, menar Erik Liffner, som drog igång gruppen. 

– Inget är för smått eller för stort att prata om och vi har avhandlat allt från demokrati och hur ett val i Sverige fungerar till hur det är att köra bil i Syrien jämfört med Sverige eller vilken mat som äts vid vilken högtid, säger han. 

Varför drog du igång gruppen?

– För att skapa möten mellan människor som i vanliga fall inte skulle ha träffats. Att få människor att prata med någon från ett annat land, att få höra historier om sådant som ingen egentligen ska behöva höra är viktigt. Jag har personligen träffat över 150 personer som jag förmodligen inte skulle ha pratat med annars, säger han. 

Hur känns det att vara nominerad till Värmdös lokala hjälte?

– Det är naturligtvis väldigt roligt, men Inlöparna Värmdö bygger ju på att många människor ställer upp och lägger lite tid i veckan för att det ska fungera och därför ska alla som någon gång varit med på våra träffar ta åt sig äran och känna stolthet.

Vem vill du själv nominera till en lokal hjälte i Värmdö?

– Emma Norling och Anna Björnström. Personer som också jobbar för att hjälpa människor in i samhället.

ANNONS

 Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Vasastan lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltevarmdo@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Värmdöhjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

 

Partners
ANNONS