ANNONS

13-åriga Tindra brinner för klimatet

Tindra Halén Nelin, är 13 år och går på Kunskapsskolan i Spånga. Hon har gjort en film om Östersjön och brinner för att rädda klimatet. Det är också därför som hon har blivit nominerad till lokal hjälte.
Tindra Halén Nelin på Kunskapsskolan i Spånga har gjort en film om Östersjön.
Tindra Halén Nelin vill ha en bra framtid med ett bra klimat.
– Jag vill liksom inte att jorden ska bi överhettad och att vi inte kan göra något åt det, säger 13-åringen vars engagemang fått henne nominerad till Min lokala hjälte i Spånga.
ANNONS

Vi måste rädda klimatet. Och tiden är knapp.

Tindra Halén Nelin, som går i sjuan på Kunskapsskolan i Spånga, skräder inte orden när hon berättar om situationen som mänskligheten har hamnat i på grund av dåliga beslut.

– Ju äldre jag har blivit, ju mer har jag förstått hur illa det är. Nu brinner jag verkligen för det här. Vi måste göra något nu, säger hon.

 Ju äldre jag har blivit, ju mer har jag förstått hur illa det är. Vi måste göra något nu

Tindra Helén Nelin

Engagemanget har fått henne nominerad till Lokaltidningen Mitt i:s satsning att lyfta fram lokala hjältar i Spånga.

– Det känns jättekonstigt, men kul!

Tävling i ekologisk hållbarhet

Anledningen till nomineringen är 13-åringens film om hur vi ska rädda Östersjön. Det hela började som en idé från Tindras lärare.

ANNONS

– Det finns en tävling som heter unga reportrar som går ut på att man ska skriva eller göra film om ekologisk hållbarhet, säger Tindra Halén Nelin.

Hon nappade direkt, kom på ämne genom att googla, och satte igång att spela in och klippa. Om hon vinner kan hon dessutom vinna 10 000 kronor till klasskassan.

– Jag tycker att det är kul att göra film och jag tror det är ganska många som hellre kollar på film än läser en lång text. På det sättet kan man nå ut till fler, säger hon.  

Varför tycker du att klimatfrågan är så viktig?

– Det är mycket för att jag vill ha en bra framtid med ett bra klimat. Jag vill liksom inte att jorden ska bli överhettad och att vi inte kan göra något åt det, säger Tindra Halén Nelin.

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera
Partners
ANNONS