ANNONS

Vill lära tjejer att ta plats

Smeity Embaye-Yenie, Hässelby
Smeity Embaye-Yenie, Hässelby villastad, är en av våra nominerade Västerortshjältar.
Smeity Embaye-Yenie från Hässelby villastad är en av våra nominerade lokala Västerortshjältar. Hon är en av grundarna till Systrar runt hörnet, och jobbar nu också som ansvarig för BP:s tjejfotboll i Västerort.
ANNONS

Berätta lite om vad du gör för unga tjejer i Västerort?

– Jag har startat föreningen Systrar runt hörnet tillsammans med två kollegor. Vi erbjuder tjejer en säker plats och försöker ge dem det vi känner att vi själva saknade i förorten. Vi agerar storasystrar och försöker se till att tjejerna alltid har någon att gå till, vi är alltid där för dem. BP har anställt mig i samma syfte, för att få försöka få in fler tjejer i sporten och få tjejer mer delaktiga.

Varför är unga tjejer en viktig målgrupp?

– Unga tjejer har så mycket mer att ge än man ger dem plats för. De här tjejerna är så grymma! Det är så mycket fokus på killarna i förorten, så jag kan förstå att tjejerna känner sig bortglömda. Vi försöker förbereda tjejerna för livet och stärka dem så att de lär sig att ta plats och att de har någonting att ge.

Vad kommer att hända framåt?

– Vi skulle vilja ha vårt eget ställe dit tjejerna kan komma och känna att det är deras. Vi skulle vilja kunna ha verksamhet varje dag, men lokalen är ett problem där. 

 Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Vasastan lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

ANNONS

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltevasterort@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Västerortshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Partners
ANNONS