”Att tjejerna mår bra ger mer än bara pengar”

Sylvia Taassori tycker om att jobba med ungdomar.
Sylvia Taassori tycker om att jobba med ungdomar.
Jobbar också som dj.
Jobbar också som dj.
Sylvia Taassori hade inte tillgång till någon fritidsgård när hon var yngre.
– Om jag kan ge det till någon annan betyder det mycket.
Nu är hon nominerad till min lokala Västerorthjälte i Mitt i.

DJ, publikvärd på stadsteatern i Vällingby, deltidsanställd på Systembolaget, fritidsledare på Tegelhögen i Vällingby och Åkermyntan i Hässelby villastad, baskettränare, kontaktperson. Sylvia gör det hon brinner för. Troligtvis är det därför hon är så uppskattad. Hennes engagemang känns. För tre år sedan flyttade hon till Vällingby. En dag promenerade hon med en kompis och såg en annons på en fritidsgård att de sökte ledare till Tjejforum. Hon anmälde sitt intresse och fastnade för det.

– Vanligtvis är det killarna som är på fritidsgårdarna, det gör att tjejerna inte kommer och de som kommer vågar inte ta plats. Tjejforum är ett samarbete mellan Stockholms stad och Rädda barnen. Tjejerna som kommer är mellan tolv och arton år, berättar hon.

Vad gör ni på Tjejforum?

– Vi hittar på det tjejerna vill göra. Det kan vara allt från att ta hit en bloggare som föreläser till att laga mat och bowla.

Hur arbetar ni?

– Framför allt är det viktigt att vi är där och att vi visar att vi finns för tjejerna. Ju mer vi är där, desto bekvämare blir de och öppnar sig mer.

Du är engagerad i mycket i Vällingby, vad driver dig att jobba ganska mycket ideellt?

– Det ger så mycket mer än bara pengar att se att de här tjejerna har det bra. Kommer de idag, kommer andra komma imorgon och tillsammans kan vi ändra på framtiden för fritidsgårdarna.

 Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör västerort lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltespanga@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala västerorthjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners