ANNONS

Tusentals har fått mattehjälp under coronakrisen

KTH-studentern Sophie Åström och Måns Nilsson som startade initiativet där isolerade elever får läxhjälp.
KTH-studenterna Sophie Åström och Måns Nilsson startade initiativet där isolerade elever får läxhjälp.
KTH-studenterna Sophie Åström och Måns Nilsson ville hjälpa isolerade elever med läxhjälp under coronapandemin, och skapade gruppen Gratis mattehjälp online på Facebook.
Nu har tusentals elever och läxhjälpare fått kontakt – och Sophie och Måns nominerats till Min lokala hjälte.
ANNONS

Grattis till nomineringen, hur känns det?

– Det är jättefint, vad glad jag blir. Jag menar VI blir glada, säger Sophie Åström, som tillsammans med studiekamraten Måns Nilsson på KTH drog igång läxhjälpsgruppen på Facebook.

30000 medlemmar

Hittills är man uppe i 30000 medlemmar, och tusentals elever har fått kontakt med läxhjälpare och mentorer, något som verkligen glädjer Sophie.

Hur har responsen varit från gymnasieeleverna?

Vi får jättemycket respons både från elever och hjälpare. Många elever hör av sig och berättar att vi har hjälpt dem att plugga hemifrån, och att de har lyckats klara av matten. Jag blir rörd varje gång en elev hör av sig.

Pensionerade lärare hör av sig

– Sen har vi också flera pensionärer som hör av sig och som skriver att ”nu har jag något värdefullt att göra i karantänen”. Det är också många pensionerade lärare som tycker att det är kul att kunna bidra med hjälp och kunskap, säger Sophie.

Till vardags pluggar både Sophie och Måns civilingenjörsprogrammet på KTH, och jobbar även extra. Att det ändå funkar är för att så många hjälps åt, menar hon.

– Lyft fram att det inte bara är jag och Måns, vi är ju en hel organisation nu, det är ju massor av eldsjälar. Vi är så många som är engagerade. Vi gör det tillsammans, vi är alla en kraft ihop!

ANNONS

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.