Han ska utse Min lokala hjälte 2019

Ibo Njie är nominerad till Lokal hjälte i Tensta Rinkeby
Ibo Njie, Min lokala hjälte 2018, sitter i årets jury.
Ibo Njie blev Min lokala hjälte 2018 i Järva. Han fick utmärkelsen genom hans ständiga jobb för Rinkebys ungdomar som han varje dag möter på sitt arbete på Rinkebys ungdomsgård. I år sitter han i juryn som ska utse Min lokala hjälte 2019.

Vad är en vardagshjälte för dig?

– Jag tycker att det är viktigt att någon som kanske arbetar i skymundan får priset. Jag har fått så mycket uppskattning sedan jag vann förra året. Jag vill ge någon annan den chansen. De bästa som finns är människor och vi måste blir bättre på att visa uppskattning till varandra.

Vad tror du skulle kunna göra Rinkeby till ett ännu bättre ställe att bo i?

– Vi måste fokusera på barnen som är mellan tio och tolv år. Vi märker här på ungdomsgården att vi kan bygga en stark tillit till de här barnen. Men när de bara blir några år äldre börjar barnen fokusera på bråk och problem. Jag tror att det är väldigt viktigt att vi tidigt i deras liv kan hjälpa dem att hamna på rätt spår i livet.

Du blev Min lokala hjälte 2018, vad har det betytt för dig?

– Det var fantastiskt. Jag visste inte att någon hade lagt märke till det jag gjorde. Men jag har faktiskt gjort något bra. Och jag tror att vi har hamnat på den här planeten för att göra goda gärningar.

Läs mer:

 

 

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera:
Huvudpartners
Lokala partners