Valle: Vardagshjälten ger mer än den tar

"Valle" har tränat fyra generationer ungdomar i basket.
"Valle" har tränat fyra generationer ungdomar i basket.
Förra året slutade Thomas "Valle" Valtonen träna ungdomar i Haga Haninge Basket. Han behövde satsa på familjen och jobbet. I helgen var han "bara" matchvärd, speaker och prisutdelare under Ungdoms-SM i Brandbergshallen.
Valle är en av jurymedlemmarna i Min lokala Haningehjälte.  

Vad utmärker en vardagshjälte?

– En vardagshjälte jobbar inte för egen vinning utan för att andra ska få det bättre. Den ser till att alla får delta oavsett etnisk bakgrund eller kön. Det är en person som ger mer än den tar.

Du är själv profil genom ditt före detta jobb som ledare för ungdomar i Haga Haninge Basket. Hur tycker du att ditt jobb har påverkat ditt närområde?

– Jag har jobbat med ungdomar födda på 70- 80- 90-talet och nu sist de som är födda 02. Jag har sett hur individer i grupper formats, hur de lär sig av varandra, att ta hänsyn och passa tider. Det blir väldigt bra människor.

Vad tror du skulle göra Haninge till ett ännu bättre ställe att bo på?

– Jag skulle önska att det fanns fler lokala hallar, så det inte blir ett hinder att träna.

 Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Haninge lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltehaninge@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Haningehjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners