ANNONS

Vad är en vardagshjälte för dig, Maria Petersson?

Maria Petersson årets vinnare Min lokala hjälte i Järfälla 2
Maria Petersson blev lokala hjälten 2018 för sitt initiativ till mötesplats för barn.
Maria Petersson såg ett behov att skapa en mötesplats för barn i området och startade initiativet ”Buskul”. För det vann hon utmärkelsen Min lokala hjälte 2018. Nu sitter hon i juryn för att utse årets Järfällahjälte.
ANNONS

Vad är en vardagshjälte för dig?

– Det är en person som förbättrar situationen eller möjligheterna för andra människor. Det behöver inte vara någon stor grej, det kan vara att man ser en annan människa och dennes behov. Att man visar empati och finns där. Men det är viktigt att man på något sätt går till handling också. Man kan ju inte bara gå runt och ha empatiska tankar för sig själv, utan det måste på något sätt synas eller speglas utåt, säger Maria Petersson.

Vad tror du skulle kunna göra Järfälla till en ännu bättre plats att bo på?

– Man skulle kunna göra ganska mycket i Järfälla. I alla fall i Barkarby där jag bor för där är det ganska mycket basic saker som inte fungerar. Man skulle kunna se till att man har fler mötesplatser och fler kostnadsfria aktiviteter för barn och ungdomar.

Du blev Min lokala hjälte 2018, vad har det betytt för dig?

– Det känns jättekul för mig och alla andra som är engagerade i Buskul att initiativet är uppskattat av folk som bor i området. Det ger lite extra kraft och en känsla av att allt slit och alla extra timmars arbete med initiativet Buskul varit värt det.

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera:
Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.