ANNONS

Här är Värmdös lokala hjältar!

Lokala hjältar Värmdö
Några av de nominerade till lokala hjältar i Värmdö.
Jouni har räddat livet på en flicka, Lycke ger ett leende till alla hon möter, Ebba samlar goda krafter och Erik hjälper nyanlända med både hälsan och språket. Alla är de fyra fantastiska Värmdöbor, men visst finns fler! Den 15 maj är det sista chansen att nominera – så vem är din lokala hjälte?
ANNONS

När Lycke Rydström jobbar behöver ingen gå ledsen från Coop i Hemmesta. Att hon sprider glädje mitt i vardagsstressen gjorde att hon nominerades till ”Min lokala hjälte”.

Lycke Rydström - Värmdös lokala hjälte

Lycke Rydström.

– Jag har bara bestämt mig, när jag drar på mig min gröna skjorta, då ler jag och är glad, säger hon. 

Lär nyanlända svenska genom löpning

Allt började med Erik Liffners vilja att välkomna nyanlända till Värmdö. Nu kan varken mörker, snö eller snålblåst hindra inlöparna från att springa sina rundor i Mölnvik och Torsby.

I blå jacka, näst lägst till vänster, står Erik Liffner. Han startade upp löpargruppen Inlöparna i Värmdö.

– Inget är för smått eller för stort att prata om och vi har avhandlat allt från demokrati och hur ett val i Sverige fungerar till hur det är att köra bil i Syrien jämfört med Sverige eller vilken mat som äts vid vilken högtid, säger han. 

ANNONS

Ebba samlar Värmdös goda krafter

Ebba Hagander Mir, grundare av flyktingnätverket Välkommen till Värmdö.

Ebba Hagander Mir har fått Värmdöborna att släpa sängar, kläder och leksaker över hela kommunen. Allt för att Värmdös nya invånare ska få en bra start i sina nya hem.

– Det känns bra att kunna hjälpa till, säger hon.

Dök ner i isvak för att rädda 7-åring

Jouni Reinikainen var ute på söndagspromenad när han plötsligt hörde flickor skrika – deras sjuåriga kompis hade gått igenom isen. Bara sekunder senare var Jouni i vattnet och lyckades rädda flickan. 

– Det var ganska skakande att träffa föräldrarna. Men också väldigt fint och rörande att det slutade lyckligt, säger han. 

Jouni räddade flickan från isvak

 Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Vasastan lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltevarmdo@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Värmdöhjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners