ANNONS

Hjälten Erik fortsätter springa för integrationens skull

Lokal hjälte Värmdö - Erik Liffner
Erik Liffner satt även i juryn för Min lokala hjälte 2019.
Erik Liffner fortsätter springa för integrationen.
"Behovet finns fortfarande", säger Erik som var först ut att utses till Min lokala hjälte i Värmdö för sitt arbete med Inlöparna Värmdö där nyanlända träffar svenskar.
Vem vill du se som hjälte i Värmdö i år?
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i:s initiativ Min lokala hjälte lyfter fram människor som gör gott, inspirerar andra, och bidrar till att skapa en positiv känsla i området där de bor.

Den som vann i Värmdö för två år sedan är Erik Liffner. Han driver projektet Inlöparna Värmdö, för att få in nyanlända i gemenskapen genom att springa och prata svenska tillsammans.

– Jag tror att många mår bättre av att motionera. Lider man av posttraumatiskt stressyndrom så är motion bra för att hjärnan ska slappna av. Jag ville hjälpa människor in i samhället, säger han. 

Engagemanget flyter fortfarande på, men under det senaste året Erik har märkt att allt färre svenskar dyker upp under löprundorna.

– Det är lite svårt att driva ett projekt som handlar om integration om det inte är en bra blandning av människor.

Vad tror du att det beror på?

– På det generella politiska klimatet i landet och att det inte är lika belyst i media längre. Man visar inte att flyktingbåtarna kommer och folk vet inte om att det fortfarande händer. Det är lite cyniskt, men jag tror tyvärr det är därför.

Målet är att ha en jämn blandning med män, kvinnor, unga, gamla, nyanlända och svenskar. En vanlig kväll brukar det vara cirka 15-20 personer som deltar, vilket han ändå tycker är bra.

– Behovet finns fortfarande. De som kommer hit vill ha hjälp att prata svenska och har svårt att träffa svenskar. Kan vi bidra med en liten bit är det bara roligt.

ANNONS

Vad betydde det för dig att bli hjälte?

– Naturligtvis var det roligt. Det är en bekräftelse på att man gör något bra. 


 

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera
Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.