ANNONS

Vasakrögaren skänkte mat till vården – kan bli hjälte

Hakki Korkmaz Vasastan skänkte mat till sjukhus under coronakrisen.
Hakki Korkmaz skänkte mat till sjukhus under coronakrisen.
Sjukvårdspersonalen i Stockholm sliter i coronatider. För att stötta dem och sätta lite guldkant på deras stressiga vardag valde Hakki Kormaz från Da Peppe Due på Upplandsgatan att skänka gratis matlådor.
Nu har krögaren nominerats till Min lokala hjälte för sitt initiativ.
ANNONS

Grattis Hakki, hur känns det att ha blivit nominerad?

– Det är jättekul, man blir verkligen rörd. Det känns skönt att man gjort något som bryter mot det negativa i den tid vi lever i. Man ger, man får tillbaka, det är karma. Jag har alltid ställt upp för mina vänner, säger han.

Da Peppe Due var en av flera krogar som tillsammans med Mother India som också ligger på gatan, bageri Kringlan i Nacka och Ramblas i Hornstull ställde upp och under en veckas tid skänkte bort matlådor och sötsaker till sjukvårdsanställda på Södersjukhuset.

Sammanlagt delade de ut över 100 matlådor per dag fyllda med pizza, pasta, indiskt, tapas och lite bakverk.

– Det kändes självklart. Sjukvårdspersonalen går på knäna och kämpar, så det här gjorde vi för att stötta dem. Det vara bara en god gärning och inte för pengarnas skull.

Hur har krisen påverkat er krog?

– Det har bara gått någon månad men vi håller oss flytande, vi har öppet. På luncherna är det väl 80 procent tapp och kvällarna 90 procent. Men man får inte ge upp, det är bara bita ihop och kämpa, säger han.

Södermalm, södersjukhuset. 5 restauranger i Stockholm går samman för att leverera mat till Södersjukhusets personal för att visa uppskattning i deras kamp mot corona.

Matlådorna till Södersjukhuset gjorde succé. Hakki Korkmaz  längst till höger.

 

ANNONS

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera
Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.