ANNONS

Västerortshjälten fortsätter att ge allt för ungdomarna

niklas hallén
Niklas Hallén, Min lokala hjälte i västerort 2018, fortsätter att lägga nästan all ledig tid på att träna och hjälpa unga fotbollsspelare.
Niklas Hallén, ungdomstränare i Hässelby, blev den första lokala hjälten i västerort för två år sedan. Och gamla hjältar ger sig inte - nu har Niklas återupplivat ett nedlagt A-lag och fått ett helt gäng fotbollsgrabbar att hänga på.
ANNONS

När Niklas Hallén 2018 utsågs till Min lokala hjälte i västerort var det för hans enorma engagemang  och ideella arbete med fotbollsungdomar i Hässelby SK. Det var inte bara under träningar och matcher Niklas fanns där för sitt lag – han var även mentor för många av sina spelare utanför fotbollen.

”Betytt mycket”

Många har gratulerat honom sedan dess, berättar Niklas.

– Det har faktiskt betytt ganska mycket. Folk kommer fram och säger att det är välförtjänt. Det är fint att bli uppmärksammad för det man har gjort.

Väckte liv i nedlagt lag

Då, för två år sedan var Niklas tränare för ett gäng 17- och 18-åringar. Sedan dess har många av dem kommit upp i seniorålder, och inte alla hittade något lag att spela i längre.

Niklas bor i Kälvesta, som just fått en ny, fin konstgräsplan. Så han bestämde sig för att väcka liv i den lokala klubben Kälvesta IOF:s A-lag, som varit nedlagt under ett antal säsonger.

– Jag gick ut på Instagram med att jag startade ett lag, och på bara 1-2 veckor hade jag fått ihop 25-30 spelare, både sådana som spelade fortfarande och sådana som lade av för något år sedan. Det är nästan alla ungdomar som jag tränade tidigare.

Börjar från division 7

Laget kommer nu att starta från början i division 7 och har Kälvesta bollplan med det nya konstgräset som hemmaplan.

– Det är perfekt för dem som bor här. Att bara kunna gå ner till fotbollsplanen och slippa åka kommunalt eller bil. Nu har träningarna dragit igång, och det här kommer att bli en jättekul grej!

 

ANNONS

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera
Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.