Victor Persson kan bli Min Lokala Hjälte

Victor Persson
Victor Persson hjälper fåglar året runt, med paus "då det är Kalle Anka på julafton".
Victor Persson i Svinninge har nominerats till Min lokala Roslagshjälte. Tillsammans med andra frivilliga driver han sedan några år Stockholms vildfågelrehab, SVR, som hjälper skadade fåglar.

– De kan ha skadats av fiskelinor, skjutits eller blivit förgiftade, eller så har de brutit en vinge eller ett ben, säger Österåkersbon Victor Persson.

– Vi får in flera skadade fåglar varje dag.

Målet är att få fåglarna så återställda att de kan fortsätta leva och fortplanta sig i vilt tillstånd.

– Nyligen släppte vi ut havstrutar och silltrutar och i förrgår en kungsörn.

Vilka ingår i SVR?

– Vi är fem i styrelsen och fem volontärer. Min far är med och vi har en egen veterinär.

Fåglarna som får hjälp av SVR kommer från hela Svealand.

Hur kom det sig att du började med detta?

– Jag har hållit på med djur i hela mitt liv. Tidigare körde jag lite djurambulans och jag märkte att det fanns ett behov.

Finns det någon du själv skulle vilja nominera till vardagshjälte?

– Det skulle vara hon som driver Lilla vilthuset i Norrtälje. Hon kämpar på och tar hand om mindre fåglar och vilt – ekorrungar och harpaltar.

 Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Roslagen lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjalteroslagen@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Roslagshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

 

Huvudpartners