ANNONS

Victoria vill lyfta fram vardagshjältarna

Victoria Escobar.
Victoria Escobar.
Victoria Escobar.
Victoria Escobar.
Victoria Escobar har engagerat sig för Skärholmsborna ända sedan hon var 15 år. Nu är hon 25 och jurymedlem i Mitti:s satsning Min Lokala hjälte.
ANNONS

Vad är en vardagshjälte för dig?

– En person som ser bortom sig själv och ser sina medmänniskors potential.

Varför vill du vara med i juryn som utser Min lokala hjälte?

– Jag har själv fått utmärkelser. Det betydde mycket för mig och jag vill hjälpa även andra att synas. Mitt senaste pris fick jag av Sweden Alliance for Women in Sports, för mitt arbete med jämställdhet och inkludering med Stockholms idrottsförbund. Jag har också fått Seedys minnespris, bland annat för mitt arbete med Changers hub, som jag startade i Alby.

Vad har du arbetat med i Skärholmen?

– Jag gick med i 2:a hemmets ungdomsråd när jag var 15 år och var med 127:s röster räknas redan från start 2014. Där har jag varit både valambassadör och projektledare, men vid årsskiftet lämnade jag över till ungdomarna.

Du är uppvuxen i Botkyrka där du bor också nu, i Fittja. Varför att du är så engagerad i Skärholmen?

– Det började med att jag gick till ungdomsgården 2:a hemmet och dansade i en dansgrupp. Först var det bara för att dansa, men snart blev jag engagerad i ungdomsrådet och det gjorde att jag tillbringade mycket tid i Skärholmen. Vi var väldigt aktiva och hade jätteroligt. Jag har alltid känt mig så väl bemött i Skärholmen. Och så gillar jag att Skärholmen är bra på sociala projekt, till exempel det som görs  i 127:s röster räknas, KFUM JKS och Fryshuset.

Du är anställd vid Stockholms idrottsförbund, men driver också innovationshuset Changers hub i Alby. Berätta!

ANNONS

– Vi var fyra vänner som startade Changers hub 2015, för att hjälpa unga vuxna att nå framgång oavsett startsträcka. Vi har inspirationsföreläsningar där både kända personer och lokala förebilder berättar om sina personliga resor.  Vi har också individuell idécoachning. Den som till exempel vill starta ett eget företag eller höja sina betyg kan få hjälp och vägledning av oss. Vår främsta målgrupp är 15–25-åringar men alla är välkomna.

Hur tänker du att ditt engagemang kan påverka andra?

– Jag hoppas att mitt arbete inspirerar andra att engagera sig, bli delaktiga och tycka att deras röster räknas och framförallt är viktiga. 

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör söderort lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesoderort@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Söderortshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.