ANNONS

Zito Vidal brinner för ungdomsidrotten

Det blir basket på höstlovet i Haninge.
Zito Vidal brinner för basketsporten.
Han var med och grundade Kungsholmen Basket och har hyllats för sina insatser för ungdomsidrotten. Zito Vidal har sett klubben växa till att ha över 900 medlemmar.
– Alla ideella krafter är avgörande, säger Zito Vidal som själv lägger ned åtskilliga timmar på klubben.
ANNONS

Hur är en bra ledare?

– Man måste bry sig och det är viktigt att ha kul tillsammans. Barnen märker direkt om man bryr sig eller inte. Har någon haft en tuff dag i skolan kan en extra klapp på axeln vara viktig.

Vad är klubbens vision och värdegrund?

– Vi vill att fler ska hålla igång längre. Vi har färre lagträningar än andra klubbar och vi uppmuntrar alla att hålla på med många sporter och aktiviteter samtidigt. Om vi gör rätt får vi nog svar på först om några år när vi har spelare som gått hela vägen.

Du har själv bott på Kungsholmen i hela ditt liv, vad skulle du säga att klubben har betytt för stadsdelen?

– Vad jag vet är vi den största klubben sett till antal barn som bor på Kungsholmen. Vi har bara en plan men har ofta igång tre träningar med 60 barn samtidigt. Det är uppenbart att vi fyller ett hål.

Beskriv dina känslor för klubben?

– Det är jättesvårt att sätta ord på det men det är klart att klubben ligger mig varmt om hjärtat.

Zito Vidal startade Kungsholmen Basket. Foto: Pekka Pääkkö

Hur mycket tid lägger du ned på klubben?

ANNONS

– Nu är det lite lugnare. Det är två träningar i veckan och matcher på helgen. Sedan om någon tränare är sjuk brukar jag hoppa in.

Jag vet att du fick en allvarlig fotskada en gång men jag hörde att det inte tog lång tid innan du var här i hallen ändå?

– Det stämmer. Jag var sjukskriven i ett halvår men härifrån kunde jag inte hålla mig borta. Jag tog en taxi och kom hit. Det här är lite som en familj.

 

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Kungsholmen lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltekungsholmen@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Kungsholmenhjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.