”Viktigt att hitta sina drivkrafter”

Min lokala hjälte. Fredrik Hamberg är Vallentunas hockeyungdomars lokala hjälte.
Fredrik Hamberg är en outtröttlig ungdomstränare i Vallentuna Hockey
När Fredrik Hamberg, 43, inte vistas på jobbet står han på skridskor i ishallen. Som tränare och ledare i Vallentuna Hockey tillägnar han all sin lediga tid åt traktens hockeyungdomar.

Hur mycket tid lägger du på att vara hockeytränare?

– Minst ett par timmar varje dag. Ett ispass tar ungefär tre timmar med förberedelser och nedvarvning. Och matcher på helgerna.

Vad betyder ditt engagemang för ungdomarna du tränar?

– Mycket handlar om att ge barnen som bor i Vallentuna och Täby de rätta förutsättningar att bli bra i hockey. Sen spelar det ingen roll om du slutar i NHL eller i division 5. Det är exakt samma resa man måste göra för att bli en bra lagspelare.

Hur ska en bra ledare vara?

– Framförallt måste alla barn och ungdomar bli sedda och få höra att man gör något bra på träningarna. Det är det idrottsliga. Sen finns det andra perspektiv som är lika viktigt att bidra till, som hur vi ska behandla varandra.

Hur gör man för att inte missa någon?

– När hockeyskolan drar igång kan det vara 50-60 barn på isen. Då måste man vara med överallt och absolut så missas det ibland. Men i början är man flera ledare på isen. Sen när barnen blir 13-14 år blir det färre spelare på isen och då har man också mer tid att ge varje spelare.

Vad får du tillbaka i rollen som tränare?

– Ofta är det bara ren glädje. Men när man får tjejer och killar att hitta sina drivkrafter, och de själva förstår vad de ska träna på för att utvecklas. Då har man lyckats som tränare.

 Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Vallentuna lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltevallentuna@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Vallentunahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

 

Huvudpartners