ANNONS

Elin Winberg har gjort prov via appen Snapchat

stsh, lokal hjälte, nr 2. Elin Winberg, Kulturskolan raketen. Engagerad lärare.
"Det som är speciellt är att vi på gott och ont kommer väldigt nära eleverna. Man lyssnar, kramas, torkar tårar och kommer med råd."
Elin Winberg har skickat prov via Snapchat och väljer kläder efter ämne. Nu är NO- och matteläraren på Kulturskolan Raketen nominerad till Min lokala söderortshjälte.
– Alla elever ska få chansen att visa vad just de kan.
ANNONS

Det var i januari 2010 som Elin Winberg startade sin karriär som lärare. I tio år har hon arbetat som NO- och mattelärare på Kulturskolan Raketen i Björkhagen. Nu är hon nominerad för att vara en toppenlärare.

Vill möta eleverna på deras plattformar

Hon tycker att det är viktigt att möta eleverna på de plattformar där de befinner sig, för att kunna ha en bra kommunikation men även göra det enkelt för de att ställa frågor. Bland annat har hon gjort prov via appen Snapchat.

– Det är inte så att jag alltid gör prov på Snapchat, utan det är bara någon gång, då jag märkt att något kanske måste göras på ett annat sätt. Alla elever ska få chansen att visa vad just de kan, säger hon.

Ett år gjorde hon tillsammans med sina elever en julgran av provrör med färgglada vätskor.

– Jag blandade några kulörer med några elever och satte sen ihop de med hjälp av muffar och stativ så att det blev som en julgran.

Provrör med färgglada vätskor som bildar en julgran.

”Med hjälp av olika pHindikationer och olika saker som är sura eller basiska så kan man blanda vätskor till olika färger.” Foto: Privat

”Skämt med några kemiska formler”

Elin Winberg klär sig även efter ämne. På jobbet har hon en liten garderob med kläder under skrivbordet.

– Det är tröjor med NO-tryck på, det kan till exempel vara det periodiska systemet eller något skämt med några kemiska molekyler, säger hon.

ANNONS

stsh, lokal hjälte, nr 2. Elin Winberg, Kulturskolan raketen. Engagerad lärare.

Hon ser varje dag till att ha på sig något som är relaterat till det ämne som hon undervisar i. Foto: Christian Lärk

Idén fick hon från sin bror som undervisar kemi i på gymnasiet. En dag fick hon en tröja av sin bror, det var då som hon började att skaffa egna tröjor.

Hur känns det att vara nominerad som hjälte?

– Jag blir ju väldigt smickrad och glad men jag har själv svårt att säga ”jag är en hjälte”. Det finns många andra bra lärare som jag jobbar med och det är ju tillsammans med de som vi har möjlighet att bli så bra som vi blir tillsammans.

 

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera
Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.