ANNONS

Yvonne ger barn och föräldrar en bra start

Yvonne Wiklund har jobbat med barn sedan slutet på 80-talet och sedan 2013 på Kungsholmen.
Yvonne Wiklund har jobbat med barn sedan slutet på 80-talet och sedan 2013 på Kungsholmen.
"Jag blir aldrig mätt på att träffa nya barn" säger Yvonne Wiklund.
"Jag blir aldrig mätt på att träffa nya barn" säger Yvonne Wiklund.
Yvonne Wiklund på Kungsholmens öppna förskola ser till att göra livet roligare och lättare för både barn och föräldrar.
– Jag blir aldrig mätt på att träffa nya barn.
ANNONS

Många föräldrar på Kungsholmen har besökt Parkleken Rålis och Öppna förskolan som ligger alldeles bredvid. Där har man sedan 2013 kunnat möta Yvonne Wiklund.

– Till skillnad från en förskola så är det föräldrarna som är ansvariga för barnen när de är här så det är mer fokus på föräldrarollen, säger Yvonne.

Vad är det du vill ge föräldrarna?

– Man möter många glada föräldrar. Det är mycket glädje men det kanske inte alltid är så lätt. Idag har vi inte lika många släktingar och familj runt oss som vi hade förr i tiden och jag tror vi blir lite av en stödfunktion där.

Vad är charmen med att jobba med små barn?

– De flesta barn är mellan 3 månader och 2 år och jag älskar den åldersgruppen. Det händer så otroligt mycket under den tiden. Man lär sig aldrig så mycket som då. Jag kan inte bli mätt på att se de barnen.

Vad betyder Parkleken Rålis här intill?

– När jag började jobba här var vi inneboende med parkeken men 2014 fick vi egna lokaler. Vi har ett väldigt gott samarbete. Johanna och Lenis som jobbar där är mina hjältar.

Jag har hört att du är jätteduktig på att känna igen barnen även när de blivit större?

ANNONS

– Föräldrar brukar bli lite imponerad av det. Men jag tror inte jag är så speciell på det utan det är nog mer yrkesspecifikt. Man är ganska nära barnen så det blir så.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Kungsholmen lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltekungsholmen@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Kungsholmenhjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.