ANNONS

Amerikan från Aspudden gör tv-serie om Palmemordet

We Got This!-inspelning på ICA Nära i Axelsbergs Centrum.
Skådespelerskorna Emelie Nilsson och Sandra Andreis gör sig redo för tagning inne i "fikarummet" på ICA Axelsberg.
När Schiaffino Musarra kom till Sverige och fick höra om mordet på Olof Palme kunde han inte annat än att skratta. Det var inte mordet i sig som var det lustiga, utan belöningen på 50 miljoner som lovades den som avslöjar mördaren och alla konspirationsteorier och privatspanare det drog till sig.
ANNONS

Det är en till synes vanlig onsdagsmorgon på den lilla ICA-butiken i Axelsbergs Centrum. Några morgonpigga kunder strosar sakta runt i affären. Samtidigt, inne på lagret, pågår en inspelning för fullt. Sminköser, skådespelare, fotografer och produktionsassistenter trängs på den lilla plats de riggat upp föreställande ett fikarum. Skådespelerskan Emelie Nilsson sätter sig mittemot sin motspelare Sandra Andreis och hela produktionsteamet tystnar.

Bakom tv-serien står bland annat den amerikanska manusförfattaren och skådespelaren Schiaffino Musarra som har bott i Aspudden i 13 år.

We Got This!-inspelning på ICA Nära i Axelsbergs Centrum.

Schiaffino Musarra har skrivit manus och spelar huvudrollen i We got this! Foto: Hanna Lilja

We Got This!-inspelning på ICA Nära i Axelsbergs Centrum.

Schiaffino Musarraa, manusförfattare och huvudkaraktär. Foto: Hanna Lilja

Varför gör du en tv-serie om Palme-mordet?

– Den är skriven från en outsiders perspektiv, eftersom att jag inte är svensk. När jag flyttade hit så visste jag inte så mycket om Olof Palme mer än att han blev mördad och det var först efter en tid som jag fick reda på att det  finns en belöning på 50 miljoner kronor till den som avslöjar gärningsmannen. Jag blev helt chockad och tyckte att det skulle vara kul att skriva om en kille som är så där typiskt amerikansk och tar sig an att lösa mordet.

Berätta lite om serien.

– I början av serien sörjer huvudpersonen sin nyligen bortgångna pappa och hamnar i en emotionell virvelvind. Samtidigt får han reda på att han är skyldig Kronofogden en massa pengar som han inte har råd att betala tillbaka. Det är i samband med det som han av misstag snubblar över Palmemordet och inser att om han löser mordet så löser sig även alla hans egna problem. Att skriva den karaktären har också varit ett sätt för mig att hantera de svårigheter som finns i att flytta till ett nytt land, som jag själv så väl känner av.

På vilket sätt är det svårt?

– Sverige är inte ett land som är känt för att ta risker och när jag började spåna på den här idén för 7–8 år sedan så var det ingen här som nappade på att genomföra den. Många tyckte att det verkade dumt att göra en komediserie om Palmemordet. För mig var det inte mordet i sig som var roligt utan alla privatspanare som ville lösa det. Dessutom så tror jag inte att man bör hålla isär genrer, varför kan det inte vara en blandning av komedi och drama? Det speglar det verkliga livet bättre.

We Got This!-inspelning på ICA Nära i Axelsbergs Centrum.

Skådespelerskan Sandra Andreis intar sin plats bakom kassan på ICA. Foto: Hanna Lilja

Varför väljer du att spela in i Hägersten?

– För mig är det rätt personligt eftersom att jag har bott i Aspudden under hela de 13 år jag varit i Sverige. Jag blev väldigt snabbt en del av området, började spela i det lokala fotbollslaget och fixade isbanan på Aspuddens IP – som jag blev Hjälte-nominerad för i Mitt i söderort förra året! Det svåraste i att skriva manus är att få till en känsla i miljöerna, så därför bestämde jag att de flesta inspelningsplatser skulle vara inom gångavstånd till mitt hem. Dessutom är Hägersten fantastiskt på det sättet att det både är nära till stad och natur.

Is-hjältarna finns i Aspudden

Vilka fler platser har ni filmat på?

– Vi har filmat nere vid Trekanten, på Blommensbergsskolan och i Midsommarkransen. Fler scener kommer att spelas in längs Hägerstensvägen i lägenheter, bland annat i Aspudden.

TV-serien We Got This! väntas ha premiär på SVT 2020. På rollistan finns även skådespelarna Olle Sarri, Alexander Karim och Anki Larsson.