Victor är hjälten i Stockholms trafikkaos

Victor "Tuppen" Oscarsson, bärgare från Värmdö.
22-åriga Gustavsbergsbon Victor "Tuppen" Oscarsson har jobbat som bärgare i två år. "Det var drömyrket när jag var liten", säger han.
Vägens hjältar Kanal 5, På bilden: Helge. Foto: Kanal 5 Prod. år: 2016
Värmdöbon Helge Holmström, också han bärgare och aktuell i kanal 5:a "Vägens hjältar".
De är ofta först på plats vid olyckor, hjälper till vid haverier och räddar dig när bilen har fått soppatorsk. Ikväll syns bärgarna från Värmdö i tv-rutan när de försöker bringa ordning i Stockholms trafikkaos.

Varje dygn trängs en halv miljon fordon i Stockholmstrafiken. Det kan få vem som helst att önska att man vore någon annanstans. Victor ”Tuppen” Oscarsson, däremot, är den första att rycka ut när det blivit igenkorkat.
– De flesta blir väldigt glada av att se mig och det är kul när man märker att personen som man hjälper uppskattar det, säger han.

”Kul att alla får se hur det är i vardagen”

Torsdagen den 1 december dyker den 22-åriga Gustavsbergsbon upp i tv-rutan när programmet ”Vägens hjältar” har säsongspremiär på kanal 5. I årets upplaga får tittaren återse vägassistansförarna Benny, Soffan och Pelle, men även bärgarin och Värmdöbon Helge Holmström. Tillsammans försöker de skapa ordning i Stockholms trafikkaos. Viktor Oscarsson är med för första gången.
– Det är kul att få vara med visa upp vår verksamhet för allmänheten. Det är viktigt att man ser hur vår situation på vägarna ser ut och det är också roligt att alla får se hur det är i vardagen att jobba med vägassistans och bärgning, säger Victor ”Tuppen” Oscarsson.

Hur kom det sig att du blev med i programmet?
– Mina kollegor tipsade om mig. Jag tror att det är för att jag har glimten i ögat och kan skämta. Jag bjuder lite på mig själv, säger han.

Varför blev du bärgare?
– Det har alltid varit en pojkdröm. När jag var liten så var det just det här med att vara först på plats och få hjälpa till. Nu är det jag som står där, det är häftigt, säger Victor ”Tuppen” Oscarsson.

Ditt smeknamn är Tuppen – vad fick du det ifrån?
– För att jag nog syns och hörs väldigt mycket!

Säsongens första avsnitt bjuder på stor dramatik när en lastbilsförare svimmar bakom ratten på motorvägen och kör in i ett pärlband av bilar innan färden får ett slut. Värmdöbon Helge Holmström rycker ut. Dessutom får Vägassistans-Benny ett brådskande larm om en rejäl olycka på Essingeleden och möts på olycksplatsen av en mycket trött bilförare.