ANNONS

94-hjälten: ”Spelarna gör varandra bättre”

Joachim Björklund
Joachim Björklund bildade mittbackspar i landslaget med Patrik "Bjärred" Andersson.
Joachim Björklund, mittback i bronslaget från 1994 och numera Hammarby-tränare, är övertygad om svensk seger mot Schweiz. Och det är sammanhållningen som är nyckeln till seger.
– Den gör att man lyfter varandra, så var det -94 också.
ANNONS

Sommaren 1994 är en sommar som många svenskar minns med glädje och värme. Inte bara för det var bra väder utan för att vi hade ett landslag som vann ett VM-brons i fotboll, och därmed för alltid etsat sig fast i våra medvetanden.

Profilstarkt 94-lag

Laget bestod av profiler som Thomas Ravelli, Martin Dahlin, Patrik Andersson och inte minst Joachim ”Jocke” Björklund, mittback i landslaget och sedermera Valencia, i spanska högsta ligan. Numera är han assisterande tränare i Hammarby. Han har fullt årets version av landslaget noga.

– Jag är landslagets största supporter, säger Joachim Björklund.

I olika intervjuer har landslagsspelarna sagt att det är sammanhållningen som är framgångsfaktorn. Det var samma sak med 94:a laget. Spelarna lyfte varandra och gjorde kollektivet bättre, enligt Björklund.

– Jag ser ju bara utifrån, men det påminner en del om hur vi hade det, vi lyfte varandra och det känns som årets spelare också gör det. Kollektivet är alltid bättre än individen, fotboll är en lagsport.

Jag är landslagets största supporter

Joachim Björklund

Innan VM startade var landslaget ute i Stockholms skärgård för att svetsa ihop laget ännu mer.  istället för att spela en träningsmatch.

– Jag tror att det var viktigt för landslaget, man ska ha kul tillsammans. Och så nära inpå VM, sitter redan allt, en träningsmatch mer eller mindre gör ingen skillnad, säger Joachim Björklund.

Hur går det för Sverige mot Schweiz?

ANNONS

– Det blir seger, Vi får se om det blir Colombia eller England i kvartsfinal, säger ”Jocke” Björklund.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.