Hjärta slutade slå efter grov misshandel

Mannen blev så svårt misshandlad att han fick hjärtstillestånd och var nära att mista livet. När han hittades i en blodpöl i en lägenhet i Bagarmossen trodde polisen att han redan var död. Det krävdes hjärt- och lungräddning för att rädda honom.

Södertörns tingsrätt dömde nyligen en 33-årig man till fyra års fängelse för den synnerligen grova misshandeln.

Det var i vintras som mannen, som är i 60-årsåldern, träffade en kvinna i en butik och började småprata med henne. Han bjöd sedan in kvinnan och två bekanta till henne till sin lägenhet i Bagarmossen på lunch med starka drycker till.

Efter en stund gick mannen och lade sig. Gästerna satt i vardagsrummet och drack och pratade och mannen lyckades inte somna. Han gick därför upp och bad gästerna att gå hem.

Strax därefter gick en av gästerna, den 33-årige mannen, av oförklarlig anledning till attack med ett glas som han högg mot mannens ansikte. När glaset var sönderslaget tog han en flaska från köket och fortsatte att slå mannen i huvudet. När mannen föll omkull fick han motta sparkar som träffade revbenen. Därefter förlorade han medvetandet.

Den 33-årige mannen har en annan version av händelseförloppet. Han hävdar att det var mannen som gjorde utfall mot honom med en kniv och högg honom i ett finger.

De tekniska och rättsmedicinska utredningarna styrker dock den äldre mannens version och Södertörns tingsrätt har nu dömt 33-åringen till fyra års fängelse. Han ska även betala drygt 56 000 kronor i skadestånd till mannen, som fått bestående men av misshandeln.

När han hittades i en blodpöl i lägenheten trodde polisen att han var död.