Hjulstabon Bilal Hussein klar för AIK:s A-lag

Rådgivaren Samir Beyene, AIK:s sportchef Björn Wesström och Bilal Hussein.
Rådgivaren Samir Beyene, AIK:s sportchef Björn Wesström och Bilal Hussein.
Fotbollstalangen Bilal Hussein, 17 år, från Hjulsta, har fått en plats i AIK:s A-trupp.
– Jag är glad och stolt över att få skriva på ett A-lagskontrakt och har drömt om det här länge, säger Bilal Hussein på klubbens hemsida.

Två nya spelare har signerats av AIK Fotboll inför vårsäsongen 2018. En av spelarna är 17-årige mittfältaren Bilal Hussein från Hjulsta, som kommer från klubbens juniorlag.

– Jag har alltid varit en AIK-supporter och jag hoppas att jag kan bli en viktig spelare för AIK och göra samma resa som min förebild Robin Quaison, säger Bilal Hussein på klubbens hemsida.

AIK:s sportchef säger att rekryteringen skickar en tydlig signal om att Stockholms förorter är en miljö som fostrar AIK-spelare.

– Bilal håller idag en prestationsnivå som sätter honom i en direkt konkurrens-situation utan några åldersursäkter. Hans skicklighet är på en nivå som förbättrar oss kortsiktigt och ger oss stora förhoppningar långsiktigt. Att AIK Fotbolls ungdomsakademi levererar spelare till A-truppen är viktigt, dels för att visa att med systematiskt bra verksamhet så får vi fram bra spelare till högsta nivån i Sverige. Men också för att det förstärker den delen av AIK:s identitet där vi skapar våra egna kulturbärare och AIK-ambassadörer i förorten. Bilal representerar AIK, sig själv och Hjulsta, säger Björn Wesström på AIK Fotbolls hemsida.

Bilal Hussein kommer att spela i tröja nummer 18.