H&M skjuter på butiksöppning i Mall of Scandinavia

Idag torsdag öppnar Mall of Scandinavia, Nordens största shoppingcenter, i Arenastaden. Men flera butiker och restauranger kommer att missa den storstilade invigningen. Anledningen? De är fortfarande byggarbetsplatser.

Tusentals shoppare väntas till Mall of Scandinavia när jättegallerian imorgon. Men de som längtat efter att få spendera sina pengar inne på Hennes & Mauritz flaggskeppsbutik lär bli besvikna.

Butiken är nämligen en av flera som inte kommer att hinna bli klara i tid. Även om fasad och front finns på plats så kommer öppningen av butiken ske först den 26 november.

Förutom Hennes & Mauritz är det 6-7 stycken andra hyresgäster som inte kommer att stå färdiga på torsdag, enligt en artikel i branschtidningen Market.

– En av restaurangerna har drabbats av att inredningen fastnat i Ryssland på ett tåg på väg från Kina och ytterligare ett par mindre butiker kommer inte att hinna. Vi har lämnat över arbetet med ytorna till kedjorna och har full respekt för att H&M behöver lite mer tid, detta påverkar inte den stora invigningen på torsdag, säger Lars-Åke Tollemark, vd för Unibail-Rodamco Norden, till tidningen Market.