ANNONS

H&M på väg att stänga i Tumba centrum

Tumba centrum H&M.
Butiken har haft förkortade öppettider i Tumba under coronakrisen. Snart slår butiken igen för gott.
Klädkedjan H&M slår igen sin butik i Tumba centrum.
Centrumchefen Jesper Holmström berättar att jakten på en ny butik är igång.
ANNONS

Den 12 juli stänger H&M sin klädbutik i Tumba centrum.

– H&M har funnits i Tumba länge och är en viktig aktör i alla centrum de ligger i. Men nu löper hyreskontraktet ut och man har valt att inte förlänga, säger centrumchefen Jesper Holmström.

Jobbar på ny hyresgäst

Nu behöver centrumägaren Citycon hitta en ny hyresgäst.

–   Jag ser Tumba centrum som ett dagligvarubaserat centrum som inte ska ligga för tungt i mode. Nu får vi 1 000 kvadratmeter till att göra något annat med som fungerar bättre i Tumba.

Är något klart?

– Jag kan inte gå ut med något, men vi har planer som är rätt långt gångna. När vi kom överens med H&M om det här, så har vi lagt mycket fokus på den här ytan som är ett A-läge i Tumba centrum. Det är viktigt att vi är snabba att hyra ut så att ytan är vakant så kort tid som möjligt.

Hallunda centrum HM Outlet 2018

H&M öppnade en outlet-butik i Hallunda centrum i november 2018. Kedjan hade tidigare flyttat från Hallunda men återkom efter många års frånvaroe med ett annat koncept. Foto: Anders Björklund

ANNONS

Utbyggnad kom inte igång

Jesper Holmström berättar att Citycon och H&M tidigare fört diskussioner om en större yta i centrum. Man någon utbyggnad av centrum kom inte igång som tidigare var planen.

– Tittar man på andra H&M-butiker har de ofta större butiker med både herr- , dam- och barnavdelningar. Det har de inte haft plats för här.

”Oro bland hyresgästerna”

Enligt Jesper Holmström har kedjan rapporterat om att försäljningen för butiken i centrum stagnerat senaste åren.

– Det blir en oro bland hyresgästerna när sådana här modekedjor försvinner. Klart att det är tråkigt. H&M har ett fint koncept, säger han.

Klädkedjan: ”Ibland behöver vi stänga”

H&M kommenterar inte försäljningen i Tumba centrum eller coronakrisens påverkan här, men pressansvariga Johanna Behrer skriver i ett mejl till Mitt i.

”I en bransch där kundströmningar och shoppingbeteenden förändras behöver vi löpande optimera vår butiksportfölj, vilket innefattar omförhandling av hyreskontrakt, ombyggnader, omlokaliseringar, samt anpassning av butiksantal och butiksytor för att kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga shoppingupplevelse. Som ett led i vårt kontinuerliga arbete med butiksoptimering innebär det ibland att vi behöver stänga butiker.”

Tappat 50 procent

I juni rapporterade HM-gruppen om en försäljningsminskning globalt på cirka 50 procent kvartal 2 till följd av coronakrisen.

Fest i kön när klädjätten öppnade i Hallunda

Tumba centrum satsar på shoppinghjälpare

Tufft läge för flera butiker i Tumba centrum

Kyrkan tar spadtag – först ut att bygga nytt i Tumba C

Stötta botkyrka salem

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.