AIK Hockey stannar på Hovet

AIK - Oskarshamn, Hovet, Ishockey
AIK Hockey övervägde att flytta till Vilundaparkens ishall i Upplands Väsby. Men nu har man nått en överenskommelse om att få spela i Hovet.
Efter blir ingen flytt till Vilunda ishall i Upplands Väsby. AIK Hockey stannar på Hovet en säsong till, meddelar klubben i ett pressmeddelande.
– I över 50 år har vi visat att Hovet är en borg för oss, säger AIK Hockeys vd, Anders Olson.

Sedan AIK Hockeys ekonomiska trubbel har klubben förhandlat med Stockholm Live om att få fortsätta hålla till på Hovet.

Arenan var för dyr, menade klubbens vd Anders Olson och sade att man undersökte möjligheterna att flytta till Vilundahallen i Upplands Väsby i stället.

– Det är främst av ekonomiska skäl som vi tittar på Väsby som ny hemmaplan. Vi får se på alla parametrar när det gäller intäkter i Väsby jämfört med Hovet, sade AIK:s vd Anders Olsson till DN.

Klart för en till säsong

Men nu är det alltså klart. AIK meddelar att man nått en överenskommelse och får fortsätta spela hemmamatcherna på arenan med plats 8 094 åskådare en säsong till.

– Vi är glada att kunnat nå ett avtal med Stockholm Live som gör att vi kommer att spela på anrika Hovet även kommande säsong. Vi har haft en väldigt bra dialog i förhandlingen med Stockholm Live där vi kommit fram till en rad saker som kommer att införas denna säsongen som gör våra villkor mer anpassade till den verklighet vi befinner oss i, säger Anders Olson i pressmeddelandet.

– Tillsammans med våra supportrar är vi svårslagna. Vilket vi även ska visa när säsongen drar igång i höst.