Högdalen-rån kan lösas efter granatinsats

Tillslaget mot de personer som sitter misstänkta för granatattacken i Tumba verkar lösa ytterligare ett brott.

Den yngste av dem är nu också misstänkt för inblandning i ett rån i Högdalen på måndagskvällen.

Kvart i nio på måndagskvällen rånades en matbutik på Skebokvarnsvägen i Högdalen under pistolhot. Vid rånet avlossades ett skott upp i taket. Vittnen såg sedan rånarna springa ifrån platsen.

Nu har sex personer gripits för inblandning i rånet. En av dem är den yngste i den trio med personer som sitter anhållna för granattacken mot polisen i Tumba i slutet av augusti. På tisdagsmorgonen slog polisen till mot trion och nu kan polisen även gå ut med att utredningen kring granatattacken lett fram till gripandet av sex personer misstänkta för Högdalen-rånet.

– I samband med utredningen så har vi gjort iakttagelser som lett fram till det här, säger Palle Nilsson som varit kommenderingschef för polisen i samband med granattillslaget.

Först anhölls mannen som också är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök även för grovt rån. Vid lunch anhöll polisen ytterligare fem personer.

– De är bekanta med varandra, säger Palle Nilsson på polisen.

Enligt Palle Nilsson ledde arbetet med granatattacken till att Högdalen-rånet också kan komma att klaras upp.

– Iakttagelser i samband med arbetet mot granaten både tidigare och i morse ledde till de här misstankarna. Mer kan jag inte gå in på, säger han.