Högdalen centrum får städvärdar

Tre värdar som på heltid plockar skräp i Högdalen centrum. Det är en av åtgärderna som centrum­ägaren Citycon, Stockholms stad och trafikkontoret kommit överens om i sin satsning på att höja trivseln och tryggheten i Högdalen centrum.

Värdarna finansieras av trafikkontoret och en av dem har redan börjat jobba

– Följden är att vi får en miljö i centrum som är renare och mer välkomnande. Det i sin tur gör att man känner sig mer stolt och samtidigt tryggare, säger Magnus Bergman, regionchef på Citycon.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare skrivit om planerna för Högdalen centrum och nu börjar några konkreta punkter ta form. Utöver värdarna så ska belysningen i centrum förbättras för att öka säkerheten. Fyra järnpelare i Högdalsgången ska också tas bort förbättra sikten.

– Man ska känna sig trygg när man går från t-banan, säger Magnus Bergman.

Den utmärkande, lätt luggslitna rödrosa färgen på pelarna och balkarna som håller uppe glastaket ersätts av en mer neutral ljusgrå nyans.

På Citycon hoppas man komma igång med arbetet direkt efter sommaren.

Enligt trafikborgarrådet Ulla Hamilton (M) är det viktigt att skapa attraktiva lokala centrumanläggningar i en växande stad som Stockholm.

– Genom att vi samverkar kring det här blir både handlare, boende och besökare vinnare. Förhoppningen är att man ska vilja tillbringa mer tid i Högdalen centrum och att framtiden därmed säkras för de butiker som finns där.

Följden är att vi får en miljö i cent­rum som är renare och mer välkomnande.Magnus Bergman, Citycon