Nytt höghus i Hässelby strand slår prisrekord

Bostadsrätterna i det nya höghuset blev dyra.
Bostadsrätterna i det nya höghuset blev dyra.
Balkongutsikten.
Balkongutsikten.
Mälarutsikten
Mälarutsikten.
Förra veckan berättade Lokaltidningen Mitt i att priserna skjuter i höjden i Hässelby-Vällingby.
Nu har en lägenhet i det nya höghuset i Hässelby strands centrum slagit prisrekord - med ett slutpris på över 70 000 kronor per kvadratmeter.

Det var ett tag sedan som det nya höghuset Mälarutsikten i Hässelby strands centrum fick sin högsta våning. Det skrev Lokaltidningen Mitt i om redan i oktober 2015.

Nu har både Hemköp och de som köpt bostadsrätterna flyttat in. Och i och med en försäljning nyligen i huset så slogs prisrekordet för Hässelby – en lägenhet såldes för över 70 000 kronor per kvadratmeter.

– Det är en tvåa på våning 16 på 37,5 kvadratmeter. Och så har den sjöutsikt från kök, vardagsrum och sovrum, säger mäklaren Jaime Markenbjörk.

Slutpriset blev 2,7 miljoner kronor, vilket innebär ett kvadratmeterpris på 72 000 kronor.

Förra veckan skrev Lokaltidningen Mitt i om den absolut dyraste ettan någonsin i Vällingby. Den såldes tidigare i år på Jämtlandsgatan för nära 96 000 kronor per kvadratmeter.

I Hässelby är det Hässelby strand som har dyrast lägenheter i snitt, enligt de mäklare som Mitt i har pratat med. Mäklaren Martina Hultkrantz kallar det för pensionärernas paradis. I det nya höghuset är det par som flyttat från sina villor i södra Hässelby villastad som har flyttat in – och förstagångsköpare.

– Hässelby strand är väldigt eftertraktat, och hela centrumet har ju fått ett lyft, säger Jaime Markenbjörk.