Min lokala hjälte

Högsta Domstolen stoppar ny skola vid Trekanten

Trekanten
Det blir ingen skola vid Trekanten.
Stockholms stad får int överklaga Mark- och miljööverdomstolens dom att upphäva detaljplanen för en ny skola vid Trekanten. Högsta Domstolen har nekat staden prövningstillstånd.

Idag kom spiken i kistan för den planerade skolan vid sjön Trekanten i Gröndal/Liljeholmen.  Stockholms stad överklagade Mark- och miljööverdomstolens beslut, men Högsta Domstolen nekar staden prövningstillstånd.

– Det är faktiskt ofattbart. Att Högsta Domstolen de facto väljer att stoppa planerna på en ny skola. Stockholms stad kommer att behöva bygga 40-50 nya skolor fram till 2040, säger stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Beslutet idag stoppar effektivt Stockholm från att bygga i ett område där vi ser ett stort behov av en ny skola. Vi kan inte ha en situation där strandkanten vid en liten sjö väger tyngre än behovet av nya skolplatser. Vi får nu analysera detta och se om det finns något mer vi kan göra, men jag är väldigt besviken på dagens beslut, säger Roger Mogert (S), stadsbyggnadsborgarråd.