ANNONS

Högt uppsatt politiker utreds internt

Internutredningen beräknas vara klar om ett par veckor.
Internutredningen beräknas vara klar om ett par veckor.
En högt uppsatt politiker i Sundbybergs kommun utreds nu internt. Två anställda på kommunen berättar om hur mannen betett sig olämpligt mot flera kvinnor. Personalchefen på kommunen vill dock inte berätta vad som ligger till grund för utredningen.
ANNONS

Enligt en anställd på kommunen så mår flera kvinnor mycket dåligt över hur den manliga politikern beter sig. En del av dem vill inte längre gå till jobbet.

– Han kommer med anspelningar och beter sig dåligt mot kvinnor och skriker på de anställda, en del mår så dåligt att de inte ens vill komma till arbetsplatsen. Samtidigt har han flera andra män som stöttar honom, berättar den anställde.

Han berättar hur politikern gärna kindpussar de kvinnliga kollegorna.

– En kvinna berättade för mig hur hon vände bort ansiktet, men att han då tog tag med handen och drog henne till sig för att ge henne en puss på kinden. Hon berättade att det hände varje dag.

Ytterligare en medarbetare berättar hur politikern styr på arbetsplatsen genom hot och mobbning.

– Jag har gått förbi när han skällt på folk, han beter sig precis som han vill och kan bli väldigt arg. Många är rädda för honom och jag ser hur många tjejer far illa av hans beteende.

Även denna medarbetare har sett politikern kindpussa kvinnliga kollegor.

– Jag har sett tjejer gråta på grund av hur han beter sig. Jag har jobbat i många år och aldrig sett något sådant här. Det är rent maktmissbruk.

ANNONS

Problem under lång tid

Margaretha Sandberg, personalchef på Sundbybergs kommun bekräftar att det pågår en internutredning av en oberoende firma, men vill inte säga något mer om vad utredningen rör eller varför kommunen startat den.

– Vi som arbetsgivare tar dock detta på största allvar. Men utredningen är konfidentiell och jag kan inte kommentera den, säger hon.

Utredningen beräknas vara klar inom ett par veckor.

De båda medarbetarna berättar att problemen pågått i flera år.

– Han påverkar hela politiken och många vågar inte säga ifrån. Men jag tycker att han gått för långt nu, folk runt omkring mig mår jättedåligt och även jag undviker honom.

Politikern vill inte kommentera vad som hänt utan skriver i ett mail att han inväntar den oberoende utredningen som ska klarlägga vad som faktiskt har skett.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.