ANNONS

”Höj inte handlarnas hyror”

Skärholmens centrum byggs nu om rejält.
Skärholmens centrum byggs nu om rejält.
Det är jättebra att Skärholmens centrum byggs om, bara inte handlarna får stå för kostnaden genom höjda hyror. Det säger Ferit Gabriellson, som driver skinnbutiken Vivaldi.
ANNONS

Handlarna i Skärholmen centrum är vana vid turbulens. Sedan Stockholms stad sålt Centrumkompaniet, där tio köpcentrum ingick, till det brittiska fastighetsbolaget Boultbee 2007 följde flera tuffa och konfliktfyllda år. 2011 tog Centeni (ägt av The Royal Bank of Scotland ) över, och i januari 2015 blev Grosvenor Europe ny ägare.

– Jag har hittills inte haft så mycket kontakt med ägaren, det blir mer i höst. Men vi handlare hoppas på långsiktigt tänkande. Planen måste vara att tjäna pengar på sikt, säger Ferit Gabriellson, representant för Skärholmens företagarförening.

Han har drivit skinnbutiken Vivaldi i cirka 20 år. Det som oroar honom nu är att en del lokaler står tomma och att han tycker att vissa företag lämnat centrumet för snabbt.

– Om jag var hyresvärd skulle jag vilja ha svar på varför, säger Ferit Gabriellson.

Han är glad över ombyggnaden som ska länka ihop centrumets olika delar och hoppas att kundflödet därmed förbättras, inte minst till övre plan.

– Men vi företagare har fått ta kostnaderna, genom höjda hyror. Det hoppas jag att vi slipper nu. Om ett centrum ska må bra måste företagarna där må bra.